Ο ΦΣ Νηπιαγωγών, καλεί όλους τους ΦΣ ΕΚΠΑ με κοινά αιτήματα!

ekpa 3

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Χιλιάδες φοιτητές από φτωχές λαϊκές οικογένειες έχουν κάνει αίτηση για να πάρουν μετεγγραφή γιατί το κόστος για να σπουδάσουν σε άλλη πόλη είναι κυριολεκτικά ασήκωτο. Το Υπουργείο Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές κοροϊδεύουν τους φοιτητές πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Το μεν Υπουργείο εγκρίνει στα λόγια τις μετεγγραφές χωρίς να παίρνει τα αντίστοιχα μέτρα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες πλέον ανάγκες των ιδρυμάτων που πρόκειται να δεχτούν τους φοιτητές, οι δε πρυτάνεις δηλώνουν ότι τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να δεχτούν τους φοιτητές οπότε απλά χιλιάδες φοιτητές δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κοσμητείας των Σχολών Θετικών Επιστημών δηλώνει προκλητικά ότι «εκφράζει τη λύπη και την πλήρη αδυναμία της να υποδεχθεί στα Τμήματά της φοιτητές με τη διαδικασία μεταφοράς θέσης». Δηλαδή οι 1.842 συνάδελφοί μας που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής στο ΕΚΠΑ και αντίστοιχα χιλιάδες φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση να πάνε σε άλλα Πανεπιστήμια είναι στον αέρα, κινδυνεύοντας να χάσουν το 1ο εξάμηνο αφού εδώ και 3 μήνες δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία των μετεγγραφών.

Δεν ανεχόμαστε την υποκριτική «λύπη τους για την δύσκολη κατάσταση» που περιγράφουν Κοσμήτορες-Πρυτανεία! Οι σχολές μας αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα τα οποία δεν τα δημιουργούν οι μετεγγραφές και για τα οποία δεν λένε τίποτα, αντιθέτως τα προκαλούν! Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-επιχειρηματικών ομίλων την οποία εφαρμόζουν Υπουργείο-Πρυτανικές Αρχές.

Να σκεφτούμε. Πριν τις μετεγγραφές:

  • χωράγαμε στα αμφιθέατρα ή στοιβαζόμασταν ο ένας πάνω στον άλλο;
  • οι σχολές μας είχαν μόνιμο προσωπικό ή ήταν (και παραμένουν) μέσα στη βρώμα, χωρίς καθαρίστριες και οι υπηρεσίες ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν αφού απολύσανε τους διοικητικούς;
  • είχαμε αρκετούς καθηγητές ή μαθήματα γίνονταν αποκλειστικά σε ένα τμήμα και κάποια μάλιστα τα καταργούσαν;
  • χωράγαμε όλοι στα εργαστήρια ή τρέχαμε να προλάβουμε θέση και μάλιστα πολλά αναλώσιμα τα πληρώναμε από την τσέπη μας;
  • είχαμε εστίες που κάλυπταν τις ανάγκες ή κάναμε διαγωνισμό «ποιος είναι πιο φτωχός» για να πάρει ένα από τα ελάχιστα δωμάτια;

Επομένως είναι προκλητική η στάση του κυρίου Φορτσάκη ο οποίος «ανακαλύπτει την Αμερική» μιλώντας ξαφνικά για ανάγκη επαρκής χρηματοδότησης, πρόσληψη προσωπικού. Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις για κάθε οξυμένο πρόβλημα που βιώνουμε και η απάντηση κυβέρνησης-Υπουργείου-Πρυτανείας ήταν ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, αυθαίρετο λουκέτο στις σχολές μας και ΜΑΤ να χτυπάνε φοιτητές.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας να σπουδάσουμε!

Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ να απαντήσουμε συντονισμένα! Να οργανώσουμε μαζικές, μαχητικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα, μέχρι να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα. Δεν χαρίζουμε το δικαίωμα μας στην αξιοπρεπή μόρφωση.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 28/11 στις 11:00. Απαιτούμε να γίνει άμεσα Σύγκλητος για να δοθεί λύση στα προβλήματα των μεταγραφέντων πρωτοετών.

Απαιτούμε:

  • Να ολοκληρωθούν τώρα οι μετεγγραφές! Κανένας φοιτητής να μην χάσει το 1ο εξάμηνο!
  •  Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία!
  • Να αξιοποιηθούν τα κτήρια του ΕΚΠΑ προκειμένου να σταματήσει ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα!
  • Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες!
  • Να εξασφαλιστεί ότι οι φοιτητές από μετεγγραφή θα πάρουν κανονικά τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται, δωρεάν σίτιση-συγγράμματα-αναλώσιμα!
  • Κανένας φοιτητής έξω από εστία! Να φτιαχτούν τώρα νέες εστίες! Όσοι φοιτητές από άλλη πόλη δεν πάρουν άμεσα δωμάτιο σε εστία να πάρουν επίδομα ενοικίου, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;