Ποινές ζήτησε ο Υπουργός για τους φοιτητές της υπόθεσης με τα σκουπίδια!

panepistimio

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας για την υπόθεση με τα σκουπίδια χθες στο γραφείο του Πρύτανη, δήλωσε:

Εδώ είναι τι λέει ο νόμος. Προφανώς και υπάρχουν ποινές. Για κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από αυτήν μέχρι τη διάλυση της συνεδρίασης των οργάνων. Όλες αυτές οι πράξεις είναι τυποποιημένες ποινικά. Δε λέω ότι είναι κακουργήματα, αλλά πάντως είναι πλημμελήματα.

Και οι διαδικασίες αυτές στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όχι σε αυτή που συζητάμε, δεν προϋποθέτουν παρεμβάσεις του Υπουργού Παιδείας για το άσυλο ή των Πρυτάνεων, αλλά και αυτεπάγγελτη λειτουργία των Διωκτικών Αρχών.

Γι’ αυτό το λόγο με πολύ σαφή τρόπο πριν από κάποιες εβδομάδες, στα θέματα της λειτουργίας της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της φύλαξης του χώρου, του κτιρίου, είχαμε ευθύτατα πάρει θέση υπέρ όλων των πράξεων και των ενεργειών του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Φορτσάκη.

Ως Υπουργείο Παιδείας τον στηρίζαμε και τον στηρίζουμε σ’ αυτά. Και θα στηρίξουμε κάθε πανεπιστημιακή Αρχή, στην προσπάθειά της να επιβάλλει μια στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία στους χώρους των ΑΕΙ. Κυρίως στους χώρους Διοίκησης μα και σε όλους τους χώρους τους ακαδημαϊκούς. Γιατί το να κλειδώνεις έναν καθηγητή στο γραφείο του ή το να του πετάς τα σκουπίδια μέσα στο γραφείο του, είναι μορφή οξύτατου προπηλακισμού που διακόπτει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;