Woman: Πρεμιέρα αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Photo 1

Η Πρεμιέρα της Παράσταση WOMAN

την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014,

είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και οι συντελεστές της παράστασης WOMAN πραγματοποιούν, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, μια παράσταση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί ένα φαινόμενο που εγείρει προβληματισμό χρόνο με το χρόνο αφού μια στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη, από την ηλικία των 15 και άνω, έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο ή θύμα ηλεκτρονικής παρενόχλησης στο διαδίκτυο. Αριθμητικά μιλώντας, 62 εκατομμύρια γυναίκες, 22% εκ των οποίων προέρχονται από την Ε.Ε., έχουν πέσει θύματα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας από το σύντροφό τους. Επιπλέον, σε ένα ποσοστό του 20% νεαρές γυναίκες, ηλικίας 18-29 ετών, έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης, με το 11% εξ’ αυτών να έχουν δεχθεί ανάρμοστες προτάσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η μουσικο-θεατρική performance WOMAN μετά την επιτυχημένη πορεία της στην προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με ένα νέο κύκλο παραστάσεων, στο θέατρο ΡΟΕΣ στο Γκάζι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. Η παράσταση WOMAN επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν της γυναίκας, από την εποχή των μύθων έως και τις μέρες μας. Μέσα από αναφορές σε διάσημες προσωπικότητες—αλλά και άγνωστες γυναίκες—που ανέτρεψαν τα στερεότυπα διεθνώς, προβάλλεται η ελευθερία που έχει κατακτήσει η γυναίκα, η αλλαγή στις σχέσεις της με το άλλο φύλο και η εν γένει εξέλιξή της σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Γνωστές και άγνωστες ιστορίες ξεδιπλώνονται μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, την πεζογραφία, το video art, έχοντας έντονο το στοιχείο του επίκαιρου και κοινό τόπο στην απόδοσή τους το ρεαλισμό, το σεβασμό αλλά και το χιούμορ.

Photo 2

Βασισμένη σε εκτενή έρευνα, η παράσταση αναφέρεται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή πραγματικότητα, ενώ συγχρόνως προτείνει έναν αναστοχασμό σε σχέση με την ίδια τη γυναίκα και τη σημερινή της ταυτότητα και θέση στην κοινωνία. Τέλος, επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά όρια μιας γυναικείας υπόθεσης καθώς επιλέγει να απευθυνθεί εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο.

Με την πρεμιέρα της παράστασης, δίνεται η δυνατότητα προβολής του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών αλλά και η ευκαιρία για κάθε γυναίκα που έχει υποστεί τη βία στη ζωή της να προχωρήσει από τη θεωρία, στην πράξη!

Photo 3

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Βασισμένο σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη

Ερευνητική ομάδα: Δήμητρα Κονδυλάκη, Μαρινέτα Κρητικού, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης

Αρχικό κείμενο: Μάνος Καρατζογιάννης, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης

Το τελικό κείμενο της παράστασης διαμορφώθηκε στις πρόβες από όλους τους συνεργάτες με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Κοστούμια: Claire Bracewell

Χορογραφίες – κίνηση: Pauline Huguet

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Video art – σχεδιασμός οθονών: Κλεοπάτρα Κοραή

Ενορχηστρώσεις:

Μακιγιάζ:

Κομμώσεις:

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δημήτρης Δερμάνης, Ευαγγελία Τσιάρα Δήμητρα Φαφαλιού Χρόνης Τζήμος, Κομμωτήριο Στέφανος Μαριάνθη Γραμματικού, Έλενα Χαραλαμπούδη

Οργάνωση Παραγωγής & Βίντεο: Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά, Bανέσσα Πατμίου – Καρούκ

Φωτογραφίες παράστασης: Σύλβια Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Δούκας,

Γιάννης Καραβίδας

Ηθοποιοί – Μουσικοί: Εύα Κοτανίδη (φωνητικά), Κατερίνα Μαούτσου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιάννης (πιάνο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Θανάσης Βλαβιανός (μπάσο), Ευαγγελία Τσιάρα (κιθάρα)

Παραγωγή: Γιώργος Κοτανίδης

IΝFO:

Θέατρο «ΡΟΕΣ» | Ιάκχου 16, 11854 Γκάζι |Από 3 Νοεμβρίου 2014 – Δευτέρα & Τρίτη

Ταμείο τηλ: +30. 210.34.74.312 (5:30μμ-10μμ καθημερινά)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;