Ρεπορτάζ σε Φυσικό και Μαθηματικό ΕΚΠΑ: Τι θα γίνει με την υγειονομική βόμβα;

n2

Υγειονομική βόμβα σε Μαθηματικό και Φυσικό ΕΚΠΑ. Φοιτητές και καθηγητές έχουν αναγκαστεί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

“Οι κάδοι είναι ξέχειλοι με σκουπίδια εβδομάδων, ενώ υπάρχουν σημεία στο Πανεπιστήμιο που έχουν να καθαριστούν μήνες. Για τις τουαλέτες δεν το συζητώ καν” αναφέρει στο neolaia.gr φοιτήτρια του Φυσικού.

“Η κατάσταση είναι έτσι από τον Μάιο. Για κάποια περίοδο είχαμε μία (!) καθαρίστρια και το τελευταίο διάστημα αγνοείται η τύχη της. Δεν την αδικώ βέβαια. Η αντίστοιχη του Μαθηματικού γνωρίζουμε πως ήταν απλήρωτη. Καταλαβαίνεις τι γίνεται λοιπόν… Σκέψου πως τώρα έχουμε κατάληψη, οπότε όταν ξαναμπούμε στη σχολή, κανείς δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Αν και τώρα που χειμωνιάζει είναι λίγο καλύτερα. Καταλαβαίνεις τι γινόταν το καλοκαίρι και πως μύριζε η σχολή…” συμπληρώνει.

n3

Ίδια κατάσταση και στο Μαθηματικό, όπου τελειόφοιτη μας εξηγεί ότι οι φοιτητές έχουν αναλάβει μόνοι τους να καθαρίζουν το χώρο “Αν δεν ήταν τα παιδιά, να προσπαθούν να διατηρήσουν το χώρο καθαρό, θα ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση από το Φυσικό. Ακόμα και καθηγητές βάζουν ένα χεράκι, ειδικά όσον αφορά τις τουαλέτες τους. Η μία (!) καθαρίστρια που έχουμε είναι και αυτή η καημένη απλήρωτη, αλλά έρχεται κανονικά και κάνει ότι μπορεί”.

Η συζήτησή μας με τις δύο κοπέλες ολοκληρώθηκε με τις δικαιολογίες που ακούνε από τις αρχές του Πανεπιστημίου:

Φοιτήτρια Φυσικού: Το πιο αστείο είναι ότι μας έλεγαν ότι θα γινόταν διαγωνισμός για να έρθουν νέες καθαρίστριες και απλά το κώλυμα ήταν ότι αυτό ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβρη. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε τελικά.

Φοιτήτρια Μαθηματικού: Λόγω χρηματοδότησης νομίζω ακυρώθηκε. Δεν έχουν λεφτά.

Φοιτήτρια Φυσικού: Ούτε για ψυξη-θέρμανση! Δεν ξέρω για εσάς στην ΑΣΟΕΕ αλλά το χειμώνα γράφαμε με μπουφάν και το καλοκαίρι με καύσωνα..

 

 

Και δεν θα τελειώσω αυτό το άρθρο, μιλώντας για κλισέ “Εκεί μας φτάσανε οι πολιτικές λιτότητας και οι πολιτικές των μνημονίων”.

Εξάλλου το περιστατικό του Φυσικού είναι ένα ακόμα που έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ήδη ξέραμε.

Στο ΕΜΠ είναι τα απαρχαιωμένα εργαστήρια, η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη χρηματοδότησης.

Στην ΑΣΟΕΕ να μιλήσουμε για τις φοιτητικές εστίες; Να μιλήσουμε για το Eurolab; Να είναι καλά ο άγιος άνθρωπος κύριος Ρούσσος που κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος.

Στη Φιλοσοφική Δύο μέρες κράτησε ο καθαρισμός 5,5 τόνων σκουπιδιών.

Στη Νομική η κατάσταση με τη συσσώρευση ηρωινομανών στους γύρω χώρους δεν έχει βελτιωθεί.

Θα κάνω απλώς μία ερώτηση προς όλους αυτούς που αντί να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα προσπαθούν ωραιοποιήσουν την κατάσταση.

Στην εποχή που ζούμε, οι φοιτητές δεν έχουν καμία θέση στη Σύγκλητο;

Η φωνή τους, πρέπει να περιοριστεί ή μήπως να ακούσουμε πως βιώνουν καθημερινά την εμπειρία που λέγεται “Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια”;

Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε κλίμα ή να αθωώσουμε πρακτικές φοιτητών και φοιτητικών παρατάξεων.

Απλώς αναρωτιόμαστε το ίδιο μετέωροι με εσάς, για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα τα πράγματα.

Οι φοιτητές βάζουν πλάτη. Πέντε μήνες και κανείς δεν ήξερε για το τι γίνεται και δεν είδα κανέναν φοιτητή που να μην προτίθεται να παλέψει για να βελτιώσει την κατάσταση.

Ειδικά οι τύποι από το Μαθηματικό, φοβεροί και μπράβο τους.

Μόνοι τους όμως οι φοιτητές δύσκολα θα τα καταφέρουν…

n1

ΥΓ: Οι εικόνες είναι από το Φυσικό, μια εβδομάδα πριν
ΥΓ2: Ευχαριστώ πάρα πολύ την Κ. από το Φυσικό και την Α. από το Μαθηματικό για την κουβέντα και κυρίως για τις φωτογραφίες

Για την ιστορία, αργότερα την ίδια ημέρα έγινε αυτό: Παράσταση διαμαρτυρίας με άδειασμα σακούλας σκουπιδιών στον αντιπρύτανη! (video + γκάλοπ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;