Η πορνογραφία προλαμβάνει την σεξουαλική βία!

sad-woman425012910ah

Μία νέα και άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει ότι η πορνογραφία όχι μόνο δεν είναι εθιστική, αλλά μπορεί μάλιστα να αποτελέσει «προληπτικό μέτρο» για τα σεξουαλικά εγκλήματα!

Ο Δρ Ντέιβιντ Λέι, διακεκριμένος κλινικός ψυχολόγος, ανέλυσε διαχρονικά ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στον εθισμό στην πορνογραφία. Διαπίστωσε λοιπόν ότι μόλις σε 37% των ερευνητικών έργων η χρήση πορνογραφικού υλικού χαρακτηρίζεται ως «εθισμός». Παράλληλα, παρατήρησε ότι μόνο το 27% των μελετών βασίστηκε σε πραγματικά και όχι πειραματικά δεδομένα.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Δρ Λέι ήταν ότι τα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν την ύπαρξη πραγματικού εθισμού. Τονίζει, επίσης, ότι ο «εθισμός στην πορνογραφία» δεν περιλαμβάνεται στην τελευταία έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών, το οποίο αποτελεί τη «βίβλο των ψυχιάτρων» για τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. Η παράλειψη από το Εγχειρίδιο οφείλεται σε έλλειψη επιστημονικών δεδομένων.

Έπειτα από αναλυτική επισκόπηση των διαθέσιμων μελετών, ο Λέι δεν εντόπισε αρνητικές επιπτώσεις από την υπέρμετρη χρήση πορνογραφικού υλικού, όπως για παράδειγμα στυτική δυσλειτουργία ή μεταβολές στον εγκέφαλο. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι η πορνογραφία μπορεί να βελτιώσει τη στάση του ατόμου απέναντι στη σεξουαλικότητα…

Το σχετικό άρθρο της Daily Mail επισημαίνει πως η άποψη του Λέι είναι, ότι η πορνογραφία αποτελεί διέξοδο για την ανικανοποίητη σεξουαλική επιθυμία και μάλιστα συνδέεται με τα μειωμένα ποσοστά σεξουαλικών εγκλημάτων, και κυρίως την κακοποίηση παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
2'
28 - 28
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;