Εσείς πόσα γνωρίζετε για το τεστ του έρωτα;

brittany-maynard-800_0

Όταν είστε έτοιμοι να παντρευτείτε με τον σύντροφό της ζωής σας, καλό θα είναι να βασιστείτε περισσότερο στο ένστικτό, παρά στη λογική σας. Αυτό, τουλάχιστον, μας συμβουλεύουν να κάνουμε Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι επινόησαν ένα «τεστ έρωτα», προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα λόγια των… ερωτευμένων συνάδουν με τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Για την διεξαγωγή της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας Τζιμ Μακνάλτι του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, συνεργάστηκαν με 135 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια.

Αρχικά δόθηκε στους εθελοντές ένα ερωτηματολόγιο γύρω από τη σχέση τους και μετά τους έδειξαν για κλάσματα του δευτερολέπτου φωτογραφία των αγαπημένων τους. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να πουν αν θεωρούν λέξεις, όπως «σπουδαίο», «υπέροχο», «τρομακτικό» και «απαίσιο» θετικές ή αρνητικές. Αν η φωτογραφία τους έκανε να αισθάνονται όμορφα, τότε αναγνώριζαν γρηγορότερα τις θετικές έννοιες.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ειδικοί, είναι ότι στην πλειοψηφία των ζευγαριών υπήρχαν κρυφά συναισθήματα από τους συντρόφους, που δεν είχαν εκδηλωθεί ποτέ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά ακριβώς τα ενστικτώδη συναισθήματα, που συχνά δεν εκφράζονται με λόγια, μπορούν να προβλέψουν πώς τελικά θα εξελιχθεί μια σχέση ή ένας γάμος, και τι κατάληξη θα έχει…

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τέσσερα χρόνια αργότερα, όσοι είχαν θετικές αντιδράσεις στη φωτογραφία του συντρόφου τους ήταν ακόμα μαζί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;