Plissken Festival 2014: Έρχεται πιο ξεσηκωτικό από ποτέ!

Plissken

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού το πιο αξιόλογο μουσικό φεστιβάλ των τελευταίων 4 ετών ετοιμάζεται αυτόν τον Δεκέμβρη να επισκεφτεί Αθήνα και Θεσσαλονίκη (για πρώτη φόρα).

Καθόλου άδικα δεν χαρακτηρίστηκε από πολλούς το καλύτερο διεθνών προδιαγραφών εγχώριο festival . Αντιπροσωπευτικό, το γεγονός ότι τo Plisskën Festival είχε την τιμή να βρίσκεται υποψήφιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα European Festival Awards στην κατηγορία Best Indoor Festival μαζί με άλλα εξίσου διαφορετικά και πρωτοπόρα festivals του εξωτερικού.

Η τεράστια απήχηση που είχε φαντάζει αναμενόμενη και αυτόν τον χειμώνα λόγω όλων των αγαπημένων ονομάτων του ελληνικού κοινού και της μουσικής ποικιλίας του. Από dub μέχρι no wave, από χορευτική hip hop μέχρι την ατόφια κατάθλιψη. Πέντε όνοματα που σε κάνουν να μετράς ανάποδα τις μέρες. (Ξέρω πολλούς που όντως το κάνουν).

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά …..

SWANS

Οι Αμερικάνοι Swans του Michael Gira μετράν κάπου στα 13 άλμπουμ από το 1982 μέχρι σήμερα. Με μια μεγάλη παύση 14 ετών και την αποχώρηση της Jarboe το 1997. Το 2010 επανασυνδέθηκαν με την κυκλοφορία του άλμπουμ SEER. Στα δύο τελευταία τους άλμπουμ κατάφεραν πραγματικά να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Το no wave συναντά το experimental rock με μια μεγάλη δόση post-punk κατάθλιψης και νοσταλγίας. Ότι πρέπει δηλαδή για όλους εσάς που τους περιμένετε καρτερικά να τους δείτε πάνω στη σκηνή.

Για τους μη μυημένους που τους αρέσει ο Nick Cave:

SON LUX

Θα μπορούσα να πω για αυτόν τον απίστευτα ταλαντούχο άνθρωπο ότι το μέλλον του προβλέπεται λαμπρότατο. (βλ. Συνεργασία με Lorde και soundtrack στο American Horror Story). Όχι απλά είναι κρίμα να τον χάσεις είναι κρίμα να μην τον έχεις ακούσει ως τώρα. Η μοναδική φωνή του σε συνδυασμό με τους ηλεκτρονικά ορχηστρικούς ήχους του δεν γίνετε να σε αφήσουν ασυγκίνητο (Σοκ και δέος παρακαλώ πολύ). Στο LIVE τους είναι εντυπωσιακά καλοί, με απολύτως τίποτα προηχογραφημένο .

Άρρωστο απλά …

Lee Scratch Perry

O ζωντανός θρύλος της dub, ο Τζαμαϊκανός παραγωγός που έχει συνεργαστεί με Bob Marley and the Wailers, Congos, The Clash, The Orb, Skatalites, Mad Professor, Forest Swords και πολλούς άλλους. Ήταν από τους πρωτοπόρους και πατέρες του ίδιους για τη jungle και drum n bass. Δουλεύοντας με μια δικιά του τεχνοτροπία πάνω στη reggae και hip hop μουσική παρήγαγε τις δικές τους μίξεις. Φόρος τιμής στον Lee Perry λοιπόν.

Τότε το 1975 ….

The Bug

Ακόμη ένα πρότζεκτ του ευρηματικού παραγωγού Kevin Martin . Οι bug κυκλοφορούν το 1ο τους άλμπουμ το 1997 και μέχρι σήμερα σε έχουν κάνει να χορέψεις ξέφρενα στους ρυθμούς τους σε πολλά party. Ο ήχος τους ένας συνδυασμός dub reggae, industrial noise, grime και hip hop. Με τα φωνητικά της Miss Red που θυμίζουν MIA σε καλούν να λικνιστείς μαζί της.

Σε αυτό το τραγούδι αναφέρομαι …

https://www.youtube.com/watch?v=1lGgJ0Xz9bc

Simian Mobile Disco

Για τους φίλους της techno-electro σκηνής έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία το καινοτόμο δίδυμο των James Ford και Jas Shaw για να ταρακουνήσουν τα ηχεία με το δυναμικό dj set τους. Έχοντας παίξει συντελεστικό ρόλο στη διαμόρφωση της new rave σκηνής όπως την ξέρουμε σήμερα συνεχίζουν να καθηλώνουν το κοινό με τα ιδιορρυθμία σκαμπανεβάσμα των live τους. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό θα απολαύσει τις κλασικές παλιές τους επιτυχίες μέχρι το Whorl.

 

Για εισιτήρια ….

Early Bird προπώληση | 20 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων | 25 ευρώ
Ταμείο | 30 ευρώ
Εισιτήρια | www.viva.gr/tickets/festival/plissken-2014-winter-edition/

Εισιτήρια προπωλούνται στα Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public
(on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc, Rover Bar και 123tickets.gr.

Αθήνα
Ημερομηνία: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος: Ιερά Οδός
Δ/νση: Ιερά Οδός 18 – 20, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 20.00

Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος: Principal Club
Δ/νση: Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 20.30

Πληροφορίες: www.plisskenfestival.gr

Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι στο: Plissken 2014: Ό,τι έγινε στο καλύτερο φεστιβάλ της πόλης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;