Κούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή

Το Kούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή είναι μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νότιο Αφρική με γερές δόσεις χιούμορ και έντονης δράσης. Με εντυπωσιακά τοπία, άρτια εφέ και αξέχαστους χαρακτήρες η ταινία ξετυλίγει μια διασκεδαστική και γεμάτη ελπίδα ιστορία ενηλικίωσης μιας νεαρής ζέβρας, της οποίας η διαφορετικότητα θα την οδηγήσει σε περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της και τη θέση της στον κόσμο.

Σύνοψη:

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.

4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Trivia/Fun facts

* Ο Κούμπα έμαθε πως οι ζέβρες απέκτησαν τις ρίγες τους από τη μητέρα του, τη Λουνγκίζα. Σύμφωνα με το μύθο οι Κουάγκας ήταν μια φυλή από ζέβρες που είχε μόνο τις μισές ρίγες. Ήταν πολύ συνηθισμένο στη Νότιο Αφρική να συναντά κανείς τέτοιους είδους ζέβρες. Οι ζέβρες αυτές κυνηγήθηκαν και τελικά οδηγήθηκαν στην εξαφάνιση γύρω στο 1870.

* Αγόρια και ρίγες, ρίγες και αγόρια. Οι θηλυκές ζέβρες έλκονται από τις ρίγες των αρσενικών. Η Τόμπι, η φίλη του Κούμπα μάλλον αποτελεί την εξαίρεση. Στην πραγματικότητα οι ρίγες στις ζέβρες είναι μοναδικές στην καθεμία. Πρόκειται κάτι σαν τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα.

* Τα μάτια των στρουθοκαμήλων είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλου επίγειου ζώου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μάτια τους είναι μεγαλύτερα και από τον εγκέφαλό τους.

* Η Μαμά-Βι δεν είναι μόνο για να προσέχει και να φροντίζει τον Κούμπα. Οι αντιλόπες έχουν την ικανότητα στην πραγματικότητα να αντιλαμβάνονται τις καταιγίδες σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.

* Τα αφρικάνικα αγριόσκυλα είναι οι καλύτεροι κυνηγοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουν ένα ποσοστό 80% επιτυχίας, όταν βάλουν κάτι στο μάτι και το καταδιώκουν. Το αντίστοιχο ποσοστό του μεγάλου λευκού καρχαρία είναι 55%, ενώ αυτό των λιονταριών μόλις 33%.

* Οι μικρές αντιλόπες (γαζέλα) είναι τα πιο αθλητικά ζώα επί γης. Έχουν την ικανότητα να τρέξουν συνεχόμενα 90 χιλιόμετρα και μπορούν να πηδήξουν σε ύψος τεσσάρων μέτρων. Η εθνική ομάδα ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής αποκαλείται κατά αυτόν τον τρόπο εξαιτίας των εντυπωσιακών αυτών ικανοτήτων του ζώου.

* Η αφρικάνικη νυφίτσα είναι ένα ζώο πολύ κοινωνικό. Κυνηγάνε και κάνουν babysitting όλες μαζί. Μοιράζονται, επίσης, τα λαγούμια τους με άλλα ζώα, όπως τους σκίουρους που ζουν κάτω από το έδαφος.

* Υπάρχουν πάνω από 500 είδη του φυτού αλόη στην Αφρική. Κάποια είδη χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς, ενώ κάποια άλλα για τη βαφή υφασμάτων.

4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Credits:

Σκηνοθεσία: Anthony Silverston Σενάριο: Anthony Silverston, Raffaella Delle Donne

Παραγωγοί: Stuart Forrest, Mike Buckland, James Middleton Ακούγονται οι: Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Φιλιάδη, Πέτρος Δαμούλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος Διάρκεια: 83’

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;