Αυτές είναι οι 5 καλύτερες

«Πάμε βόλτα; Ξέρω μια καλή καβάτζα..». Μία συνομιλία που είτε γίνεται φανερά είτε είναι στο μυαλό και των δύο, οδηγεί σε κάποια από τις γνωστές και άγνωστες κρυψώνες των νοτίων προαστίων.

1.Το αγαπημένο αδιέξοδο πάνω από τη λίμνη Βουλιαγμένης

153

Ένα καλό και ήσυχο μέρος που με τη θέα του, εύκολα σε «ρίχνει». Ιδανική καβάτζα για ζευγαρωτούς και όχι μόνο, καθώς με κανά δυό τσιμέντινα παγκάκια, προσφέρεται και για «απλό» άραγμα με μπυρίτσες κ.λπ. Βέβαια όταν είσαι περικυκλωμένος από θολωμένα τζάμια αυτοκινήτων, μάλλον δεν αράζεις και τόσο άνετα. Ένα από τα αρνητικά του μέρους είναι ο περιορισμένος χώρος, καθώς με 3-4 αυτοκίνητα έχει φισκάρει. Αν όμως το πετύχεις στα καλά του, είσαι -όπως λέει και ο σοφός λαός- άρχοντας.

Πώς θα πας: Είναι απλό. Στρίψε στην πλατεία Βουλιαγμένης, πάρε το δρόμο όλο ευθεία πέρνα το νεκροταφείο και συναντήσεις μια πρόχειρη τσιμεντένια ανηφόρα, που σε οδηγεί στο «μέρος».

2.Μιας και είσαι στην περιοχή, τσέκαρε και το νεκροταφείο

140

Ξέρω. Ακούγεται creepy και παράξενο. Αρχικά, μιλάμε για το parking.. Μην βιαστείς να το απορρίψεις, καθώς είναι μες τους φοίνικες, με πολλά σκοτεινά σημεία και πολλή άπλα. Άσε που δεν πατάει ψυχή. Επίσης, μπορείς να παίξεις και το «χαρτί» τρομακτική και spooky φάση, σαν αφορμή για να έρθετε πιο κοντά..Άλλωστε για αυτό έχεις πάει, μην ξεχνιόμαστε.

Πώς θα πας: Όπως πάς και στην παραπάνω καβάτζα. Άλλωστε έχει και πινακίδες.

3. Στην αμμουδιά στη Βάρκιζα

159

Ο λόγος περί της παραλίας δίπλα από το parking του γνωστού yabanaki στη Βάρκιζα. Μία καβάτζα σχετικά «ψαγμένη» και μακρινή, αλλά με πολλή άνεση από όλες τις απόψεις. Ρομαντικό τοπίο, μπροστά στη θάλασσα, φώτα στο βάθος και διάσπαρτα δεντράκια και θάμνοι για «κάλυψη – απόκρυψη», με το όχημα ή χωρίς! Εύκολη πρόσβαση και μικρές πιθανότητες πολυκοσμίας, εκτός των καλοκαιρινών μηνών, που μπορεί να πετύχεις κανένα beach party. Ένα αρνητικό του μέρους, είναι η έλλειψη κατοικιών εκεί γύρω. Σε περίπτωση κακού περιστατικού είσαι λίγο μόνος, οπότε γενικά έχε το νου σου.

Πώς να πας: Είναι δίπλα στο parking του yabanaki.

4.’Ανω Γλυφάδα, εκεί στο βουνό..

182

Εξαιρετική εναλλακτική, καθώς λόγω βουνού συνδυάζει ερημιά και θέα με μοναδικό τρόπο! Σχετικά καλή άπλα, και μία αίσθηση βουκολικού που εμπνέει το βουνό και τα μαντριά εκεί πάνω…ντάξει το παράκανα δεν έχει μαντριά, αλλά η αίσθηση μοιάζει! Το μέρος προσφέρεται φυσικά και για γενικότερου χαρακτήρα εξορμήσεις και αραχτικές, καθώς τα αμάξια παρατάσσονται σε σειρά. Άρα αν πας άκρη είσαι καλυμένος.

Πώς να πας: Ανέβα την Ανθέων, στρίψε Παπαφλέσσα, όλο ευθεία, και βγήκες. Χωματόδρομος για λίγο και μετά κάνεις τα δικά σου..

5. Μια λέξη φτάνει. Θέα. Για εκλεκτά γούστα..

213

Το καλύτερο για το τέλος. Στην Ηλιούπολη, στα λεγόμενα «αστυνομικά»..Λίγο μακριά, ξέρω, αλλά αξίζει τον κόπο. Βέβαια, για Αργυρούπολη, Ελληνικό και κοντινές περιοχές, είναι πιο βολική τοποθεσία από όλες τις παραπάνω. Θέα που «σκοτώνει», άλλωστε και το σημείο έτσι λέγεται, και ατμόσφαιρα που σίγουρα θα σε ανταμείψει. Αν πας με «πρόσωπο» μάλλον θα περάσεις καλα. Αν πάλι πας με φίλους, θα κάνεις εγγυημένα καλή κουβέντα, από αυτές που κάνεις μια στο τόσο και τις θυμάσαι για καιρό!

Συνδυασμός ερημιάς αλλά και πολιτισμού, καθώς από κάτω σου έχεις σπίτια, σε περίπτωση που κάτι τύχει. Αρνητικό του μέρους πρώτον η δύσκολη πρόσβαση, δεύτερον το ανώμαλο έδαφος . Βουνό είναι, μην πάρεις πολύ αέρα και το παίξεις Μόγλης βραδυάτικα..Λογικό να θες να εντυπωσιάσεις με τις εμπειρίες σου από την ανάβαση στις βάθρες της Σαμοθράκης, που πήγες το καλοκαίρι, αλλά είναι νύχτα. Θα φύγεις με διάστρεμμα. Ξανασκέψου το!

Πώς να πας: Εδώ δυσκολεύει λίγο το πράγμα..Πρέπει να βρείς το κολυμβητήριο, που βρίσκεται στα αστυνομικά της Ηλιούπολης ,να περάσεις και το σχολείο λίγο μετά και απλά να ανέβεις όσο πιο ψηλά πάει ο δρόμος. Θα το βρείς, απλά θα σου πάρει λίγη ώρα.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες αξιοσημείωτες «καβάτζες», αλλά αυτές είναι γνωστές, δοκιμασμένες και καθιερωμένες πια, εδώ και χρόνια στα Νότια. Ετοίμασε λοιπόν καλό cd με άφθονο Barry White και καμιά 80’s μπαλάντα, έτσι για να υπάρχει στο αυτοκίνητο..ποτέ δεν ξέρεις!

Πηγή: Nou-pou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;