Δεν θα το πω.
Αλλά είναι 45 μέρες.
Όχι θα το πω.
Σε 45 μέρες έχουμε Χριστούγεννα.
Και πρέπει από τώρα να είστε έτοιμοι για το γλέντι με τους κουραμπιέδες.
Βρήκαμε τη συνταγή από το sintayes.gr:
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα καθαρισμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 φλ. του καφέ χυμό πορτοκαλιού
5 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο [όσο πάρει]
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 καψουλίτσες βανίλια
Για πασπάλισμα:
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
ροδόνερο
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10′ περίπου στους 200 βαθμούς να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα χονδροκόβουμε. *
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά για 5′ τουλάχιστον στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5′ περίπου να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κροκάδι αυγού, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ περίπου.
Βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, όσο πάρει από το πέμπτο φλ. μέχρι να γίνει η ζύμη αρκετά σφιχτή αλλά να πλάθετε εύκολα. Προσθέτετε και τα χονδροκομένα αμύγδαλα και χτυπάτε για 1′-2′ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Πλάθετε σε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πατάτε ελαφρά. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′ περίπου.
Μόλις ψηθούν τους βγάζετε από το ταψί, τους βάζετε σε πιατέλα και τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο.
Μόλις μισοκρυώσουν τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την μέσα από σουτωτήρι για να πέφτει αφράτη
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καθαρισμένα αμύγδαλα τα ζεματάτε και αφαιρείτε εύκολα το φλούδι τους.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Πλήρης Απασχόληση
11-03-2024
Βουλιαγμένη Αττικής
950
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω