Hostels στην Αθήνα! Μάθε πού και ποια είναι!

hostels athens

Περπατώντας στη Αθήνα και ιδιαίτερα στους πολυδιαφημισμένους τουριστικούς δρόμους και γειτονιές πάντα παρατηρούσα οικογένειες ή ομάδες ξανθομάλληδων Ευρωπαίων να τριγυρίζουν ανέμελα και να φωτογραφίζουν τα hot αξιοθέατα και αρχαία μνημεία της πρωτεύουσας.

Γράφει ο Γιώργος Καραμπαλίκης για το frapress.gr

Τα τελευταία χρόνια όμως στους συνηθισμένους αυτούς επισκέπτες της Αθήνας ξαφνικά προστέθηκαν παρέες νεαρών που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις γειτονιές της διασκέδασης. Το Γκάζι, το Μοναστηράκι, το Ψυρρή, το Θησείο και άλλες πολυσύχναστες πιάτσες café και bar έχουν πλημμυρίσει πλέον από νεαρόκοσμο όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη.

Οι πρώτες μου σκέψεις είχαν να κάνουν με το πόσο γρήγορα διαδόθηκε ο θεσμός του προγράμματος Erasmus και στην Ελλάδα, καθώς ήμουν πεπεισμένος ότι η νεολαία αυτή δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από φοιτητοπαρέες που ζουν την εμπειρία τους στα ελληνικά πανεπιστήμια και ξεσαλώνουν με τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο βέβαια για να διαπιστώσω από τον τρόπο και τα μέρη που μετακινούνταν ότι τελικά αποτελούν τουρίστες μικρής ή μεγάλης διάρκειας στη Αθήνα. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε όταν άρχισα να ανακαλύπτω και τα μέρη διαμονής τους τα οποία δεν είναι άλλα από τα ευρέως διαδομένα ανά τον κόσμο και πλέον και την Ελλάδα Youth Hostels!

Οι περιοχές γύρω από την Ακρόπολη, το Κουκάκι, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και άλλες γειτονιές φαντάζουν ιδανικές για την ανάπτυξη τέτοιου είδους καταλυμάτων και φιλοξενούν πλέον δεκάδες νεανικούς ξενώνες. Η Αθήνα κάνει τα πρώτα της βήματα στον νεανικό τουρισμό και σε τουρισμό που βασίζεται σε εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοποίησης για αυτό και εμείς ανακαλύψαμε και παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα Youth Hostels που βρίσκονται στις γειτονιές του Κέντρου.

Athens Backpackers

1

Αρχίζουμε τη γνωριμία μας με τα Youth Hostels της Αθήνας μάλλον με το γνωστότερο όλων και πολυβραβευμένο Athens Backpackers, καθώς βραβεύεται επί σειρά ετών ως το καλύτερο Hostel της Αθήνας και της Ελλάδας από διεθνείς φορείς και κατέχει διακρίσεις από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως το Tripadvisor, το Trivago, το Lonely Planet κ.α. Μια ανάσα από την Ακρόπολη βρίσκεται στη γειτονιά του Κουκακίου σε σημείο δέλεαρ για τους νέους επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν την ιστορία και τα κεντρικά στέκια της Αθήνας. Το Athens Backpackers είναι κάτι παραπάνω από Hostel καθώς διαθέτει στο μέγιστο βαθμό όσα χρειάζεται ένας νέος στις διακοπές του σε ένα ξένο μέρος. Υπάρχουν δωμάτια και studios των έξι, τεσσάρων, τριών κλινών, αλλά και private ή οικογενειακά δωμάτια που καλύπτουν τις ανάγκες ζευγαριών με παιδιά ή χωρίς. Ακόμη θα βρει κανείς πλυντήρια, κουζίνα, ταξιδιωτικές οδηγίες και περιηγήσεις στην πόλη, sports bar, bar στην ταράτσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τιμές που ξεκινούν από 19 €.

Διεύθυνση: Μακρή 12, Βείκου 3, Κουκάκι-Αθήνα.

The Students and Travellers Inn

2

Σε κοντινή απόσταση από το Backpackers, στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο κλασσικό αθηναϊκό κτίριο στην καρδιά της γραφικής γειτονιάς της Πλάκας και υπό την καθοδήγηση μιας νεανικής ομάδας βρίσκεται το Students and Travelers Inn ίσως στο ιδανικότερο σημείο να διαμένει κανείς καθώς απέχει μόλις 10 λεπτά περπάτημα τόσο από την Ακρόπολη, όσο και από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ένωσης Youth Hostel και ως Hostel που σέβεται τον εαυτό του το Students and Travelers Inn συμμετέχει σε περιπάτους ξενάγησης των επισκεπτών της στους δρόμους της Αθήνας και διαθέτει το δικό της bar μέσα σε μια αυλή που παραπέμπει περισσότερο σε κήπο καθώς πλαισιώνεται από δεκάδες φυτά και λουλούδια διαφόρων ειδών. Στο Students and Travelers Inn θα βρει κανείς δωμάτια που μπορούν να διαμείνουν 1 έως 4 άτομα που διαθέτουν είτε προσωπικά, είτε κοινά μπάνια. Τιμές από 15 €.

Διεύθυνση: Κυδαθηναίων 16, Πλάκα- Αθήνα.

AthenStyle Hostel

3

Σε άλλη μία συνοικία που βρίσκεται περιμετρικά της Ακρόπολης βρίσκεται και αυτό το Hostel. Το πιο luxury, όπως αυτοπροδιορίζεται, hostel από όλα όσα έχουμε μιλήσει και θα μιλήσουμε και αργότερα θα το βρει κανείς φεύγοντας από το Μοναστηράκι και πηγαίνοντας προς Ψυρρή. Το AthenStyle διαθέτει χώρους διακοσμημένους με έντονα στοιχεία μοντέρνας τέχνης και δωμάτια που φιλοξενούν έως και 10 άτομα με προσωπικά και μη μπάνια, αλλά και κουζίνες. Στην οροφή του διαθέτει bar και εστιατόριο που απολαμβάνει κανείς το ποτό και φαγητό του με θέα τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης. Στις υπηρεσίες του θα βρει κανείς πλυντήρια, χώρους αποθήκευσης και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι τιμές του αντιστρόφως ανάλογες με το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς ξεκινούν από 16 €.

Διεύθυνση: Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι- Αθήνα.

Fivos Hostel

4

Παραμένοντας στην περιοχή γύρω από το Μοναστηράκι και προχωρώντας μερικούς δρόμους πιο πάνω στην οδό Αθηνάς συναντούμε το Fivos Hostel, άλλον έναν ξενώνα που βρίσκεται μεταξύ των πιο φημισμένων συνοικιών της πρωτεύουσας. Το Fivos Hostel μεταξύ άλλων παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς των ενοίκων από και προς αεροδρόμιο και λιμάνι κατόπιν συνεννόησης, ταξιδιωτικές πληροφορίες, δωμάτια χωρητικότητας έως και τεσσάρων ατόμων, αυτόματους πωλητές στο χώρο της υποδοχής για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και δωρεάν χρήση ποδηλάτων για γρήγορη περιήγηση στους πεζοδρομημένους δρόμους γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και τα ιστορικά στενάκια της παλιάς πόλης. Από τους ξενώνες με ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από 11 €.

Διεύθυνση: Αθηνάς 23, Μοναστηράκι- Αθήνα.

Hotel Dioskouros

5

Για το τέλος κρατήσαμε το κεντρικότερο hostel όλων, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα σε γειτονικό δρόμο της πλατείας Συντάγματος. Ο ξενώνας Διόσκουρος ιδανικός και για οικογένειες καθώς παρέχει για τους ταξιδιώτες-γονείς κούνιες και παιδικά κρεβάτια σε δωμάτια που στεγάζονται σε κτίριο με αέρα της κλασικής Αθήνας. Το Hotel Dioskouros παρέχει εκπτώσεις στους επισκέπτες του σε συνεργασία με φορείς που παρέχουν τουριστικές περιηγήσεις στην Αθήνα, αυτόματους πωλητές με ταξιδιωτικά είδη στους χώρους του ξενώνα καθώς και κήπο κατάλληλο για χαλάρωση ιδιαίτερα κατά τους θερμούς μήνες της Άνοιξης και του καλοκαιριού! Τιμές δωματίων ανά επισκέπτη από 10 €!

Διεύθυνση: Πιττακού 6, Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;