Hipsters: Για πολλούς το λέμε, αλλά ποιοι πραγματικά είναι;

hippies

Hipster, hipster, hipster μια λέξη που πριν από την selfie ακουγόταν παντού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έγινε κατάχρηση του όρου, μέχρι και η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά ξέρει ότι τα γυαλιά τύπου wayfarer αλλα μυωπίας είναι hipster.

Αλλά ποιος ξέρει πραγματικά τι σημαίνει hipster;

Ό όρος χρησιμοποιήθηκε 1η φόρα σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ποιήματα – αριστουργήματα το 1956 από τον Allen Ginsberg.

Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου διαλυμένα από την τρέλα,
υστερικά γυμνά και λιμασμένα,
να σέρνονται μέσα στους νέγρικους
δρόμους την αυγή γυρεύοντας
μιαν αναγκαία δόση,
χίπστερς με αγγελικά κεφάλια να φλέγονται για την αρχαία ουράνια ένωση
με την άστρική γεννήτρια μέσα στη μηχανή της νύχτας,

Ο Allen Ginsberg ήταν ένα από τα καλυτέρα μυαλά της γενιάς του μαζί με τον Jack Kerouac και William Burroughs έδωσαν πνοή στο κίνημα του beat της δεκαετίας του 50 και κατάφερε όσο κάνεις να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

Τότε στην Αμερική η λέξη hipster είχε αρνητική έννοια σε σχέση με τους beatnik που αγωνίζονταν τότε με τους δικούς τους τρόπους κόντρα στο αμερικάνικο όνειρο που τότε προσπαθούσε να ανθήσει. Hipster ήταν το απόβρασμα, το πρεζάκι ο περιθωριοποιημένος, ο όποιος δεν έκανε
τίποτα το εποικοδομητικό.

Θα μπορούσαμε να το παραλληλίσουμε με το σήμερα και να πούμε ότι οι hipsters είναι τα πρεζάκια του διαδικτύου . Καθώς ο true hipster ξέρει όλα τα hype όπως και ότι η Lana Del Rey στο video clip της Tropicano απαγγέλει όντως το ποίημα Howl του Allen Ginsberg γιατί απλά μπορεί ……

Επιστροφή στο σήμερα. Tι θα μπορούσε να θεωρηθεί hipster; Προφανώς όσοι
αγοράζουν από το top shop δεν τους κάνει hipster. Το να τρέχεις όμως να προλάβεις κάθε meet market, κάθε second hand όταν κάνει bazzar, όταν γκρινιάζεις ότι τα vintage shop στο Παρίσι έχουν καλύτερα κομμάτια από το kilo shop ( πράγμα που δεν ισχύει, γιατί είναι το ίδιο σάπια απλά στο Παρίσι μπορείς να βρεις παντελόνι Lee με 1 euro) όταν μετράς τις μέρες για το Plisskën Festival, όταν θεωρείς το senza και το 6 dogs toο mainstream, έχεις tumblr, η αρχική σου είναι γεμάτη από newsfeed για το Twin Peaks που θα βγει το 2016, έχεις όμπρε, παπούτσια δίπατα, αν είσαι αγόρι νομίζεις και ελπίζεις να μοιάζεις με τoν Alex Turner, έχεις το Nylon για βίβλο, φέτος ήσουν στα Κουφονήσια, όλοι ξέρουν για ποιο festival, αφού τους έχει πρήξει, έχεις προσπαθήσει να είσαι vegan αλλά το μπεργκεράκι ποιος το αποχωρίζεται και το #foodporn στη γλώσσα του instagram;

Ναι τότε είσαι hipster και μην ντρέπεσαι να το φωνάξεις, να το πεις, πως αγαπάς το blog σου πιο πολύ από το να βγεις έξω Σάββατο βράδυ και να καθίσεις σπίτι σου να βλέπεις Hannibal και να αγοράζεις online οτιδήποτε δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας. Οι φίλοι σου λογικά εσένα θα σέρνουν όταν έχει εκπτώσεις να ψωνίσουν και να σε ρωτάνε να τους προτείνεις μια ταινία τα προκοπής (ξέρεις εσύ, όσες ήταν φέτος στις νύχτες πρεμιέρας ).

Η ζωή κάνει τον κύκλο της, οι μόδες αλλάζουν, ο Galiano θα βγάλει καινούργια κολεξιόν και όλα τα σχετικά στο κάτω κάτω αν δεν υπήρχες ΕΣΥ φίλε μου hipster να διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχα ούτε εγώ (κατά κάποιον τρόπο, πομπός-δέκτης). Για αυτό σε ευχαριστώ (εγώ και το tumblr μου)

Άλλωστε ποιος δεν κρύβει ένα μικρό hipster μέσα του;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 5 
 3 
 6 
 3