ΕΚΠΑ: Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου!

ekpa-sugklitos-570

Τη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστημίο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 – 40 φοιτητές.

Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.

Ο κ. Φορτσάκης έδωσε μισή ώρα διορία στους καταληψίες για να εκκενώσουν την αίθουσα και να τους αφήσουν ελεύθερους ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της συγκλήτου.

Ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να ζητάει «εξωτερική βοήθεια»

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

Ο κ. Φορτσάκης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει «μπουλούκια» στην πρυτανεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και άπλωσε πανό με το σύνθημα: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Υπενθυμίζουμε πως χθες η πρυτανεία είχε κάνει άνοιγμα σε διάλογο προς τους φοιτητές, αλλά όπως καταγγέλει η Αριστερή Μεταρρύθμιση, σήμερα εισέβαλαν ομάδες φοιτητών που δεν έχουν θέση στη σύγκλητο:

Διαφωνούμε κατηγορηματικά με την πρακτική ομάδων φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που στο όνομα της αντίθεσής τους με το θεσμικό πλαίσιο διαλύουν με βίαιο τρόπο τις συνεδριάσεις ή απειλούν με διάλυση την λειτουργία των συλλογικών οργάνων του ιδρύματος., τονίζει η παράταξη των πανεπιστημιακών «Αριστερή Μεταρρύθμιση», σε ανακοίνωσή της, και υπογραμμίζει:

Οι ομάδες αυτές που προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους σε όργανα όπως η Σύγκλητος διακόπτοντας τη λειτουργία τους ενώ η συμμετοχή τους δεν προβλέπεται από τον νόμο πρέπει να απομονωθούν.

Περισσότερα σε λίγο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;