Α. Λοβέρδος: Δεν θα γίνουν άλλες μεταρρυθμίσεις σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια

ypourgeio-paideias1-600x385

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο υπογράμμισε τα εξής:

Πανελλήνιες – Πανεπιστήμια

Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να το ακουμπήσω δεν προλαβαίνω. Γιατί οι δυο προηγούμενοι Υπουργοί, Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλος, έκαναν αλλαγές και στο Λύκειο και στα θέματα των εισαγωγικών, μικρές αλλαγές αλλά έκαναν, και αυτές οι αλλαγές πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη και κάποιος άλλος Υπουργός αργότερα να επιχειρήσει αλλαγές.

Το να ασχολείται κανείς με τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο είναι ένα ευχάριστο σπορ γιατί έχει μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας, αλλά νομίζω έχει γίνει κατάχρηση των αλλαγών εκεί και εγώ περιορίστηκα, από τη δική μου πλευρά, μόνο να αυξήσω τη συμμετοχή της πληροφορικής, διότι είχε περίπου περιθωριοποιηθεί το μάθημα, στις εισαγωγικές για τους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν.

Τι αλλαγές σκοπεύει να πραγματοποιήσει στο εγγύς μέλλον:

Στην Τριτοβάθμια όχι, στη Δευτεροβάθμια Λυκειακή όχι, στην Πρωτοβάθμια ναι. Ο στόχος είναι το Δημοτικό σχολείο, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί που διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες και εκεί που η πολιτεία δεν έχει δείξει τη μέριμνα που πρέπει να έχει δείξει.

Λιγότερη ποσότητα ύλης, περισσότερη παιδεία. Λιγότερα μαθήματα περισσότερη παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί.

Δεν θέλω να προκαταλάβω, γιατί θα κάνω μια εισήγηση με αυτές τις αρχές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λειτουργεί σε Ολομέλεια έχει όμως και τρία τμήματα, ένα τμήμα του αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί θα γίνει η δουλειά.

Περισσότερος χρόνος στο σχολείο που υπάρχει η διδασκαλία αλλά και η προετοιμασία για την επομένη, να μην υπάρχει δουλειά για το σπίτι τουλάχιστον πολύ δουλειά για το σπίτι και μια κατεύθυνση με λιγότερα μαθήματα. Τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;