ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

espa

Δράση με στόχο την υποβοήθηση της “κοινωνικής επιχειρηματικότητας” προωθείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός της δράσης – η οποία αποτελεί μια από τις κεντρικές πρωτοβουλίες του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» – ανέρχεται σε 19.466.000.00 ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr αναμένεται να ενταχθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Οι μηχανισμοί θα δημιουργηθούν από αναπτυξιακές συμπράξεις στις οποίες θα συμμετέχουν τοπικοί και περιφερειακοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών μιας στάσης (one stop shop) για τους κοινωνικούς επιχειρηματίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις καθώς και η λειτουργία κόμβου πληροφόρησης για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.489 άτομα που ανήκουν μεταξύ άλλων σε ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, ανήλικοι παραβάτες) και ειδικές ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι νέοι, άνεργες γυναίκες, άνεργοι άνω των πενήντα ετών, μακροχρόνια άνεργοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μέλη πολύτεκνων οικογενειών, γυναίκες θύματα κακοποίησης, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες/άντρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες, πρόσφυγες), εκ των οποίων οι 6.489 θα είναι υποψήφιοι/δυνητικοί κοινωνικοί επιχειρηματίες και 6.000 θα είναι υφιστάμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες Οι αιτήσεις των αναπτυξιακών συμπράξεων υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, Κοραή 4, 105 64 Αθήνα, έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία αναδυόμενη, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας στηριζόμενη στην κοινωνική οικονομία. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικοί συνεταιρισμοί κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών τους και διαθέτουν εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα (Ν.4019/2011).

Οι Κοιν.Σ.Επ. είναι επιχειρήσεις, οι οποίες διοικούνται ισότιμα από τα μέλη τους και η λειτουργία τους βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος τους προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων των Κοιν.Σ.Επ επανεπενδύεται με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι το κέρδος των μελών είναι μικρό, γιατί δίνεται έμφαση στο έργο των επιχειρήσεων και όχι στο κέρδος.

Διαβάστε πως θα πάρετε 1600 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;