“Στάσεις πρότζεκτ”: Οι Atenistas βάζουν παγκάκια σε στάσεις

pagk

Οι Atenistas ξεκίνησαν το νέο τους εγχείρημα που ονομάζεται “Στάσεις προτζεκτ”, το οποίο έχει στόχο να εγκαταστήσει παγκάκια στις στάσεις λεωφορείων για την πιο άνετη αναμονή των επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι:
“Οι επιβάτες πληρώνουν 1.20 ευρώ, αντίτιμο που καταβάλουν για την μεταφορά τους αλλά όχι μόνο γι’ αυτήν, καθώς και κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ο συγκοινωνιακός φορέας. Μια αυτονόητη υπηρεσία, να είναι πιο άνετη η αναμονή των επιβατών στις στάσεις. Έτσι, όπως παρατηρήσαμε κι εμείς και χιλιάδες Αθηναίοι που χρησιμοποιούν ΜΜΜ, πολλές στάσεις δεν έχουν ούτε στέγαστρο, ούτε παγκάκια για να καθίσουν οι επιβάτες, ιδίως οι ηλικιωμένοι που πραγματικά το χρειάζονται”.

Στη συνέχεια, εξηγούν πως αυτή η κατάσταση οφείλεται στην “εμφανή αδιαφορία, στην απουσία συντήρησης που είναι ένα πάγιο πρόβλημα για οποιαδήποτε υποδομή εγκαθίσταται αλλά και στο φαινόμενο της αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων φορέων”, ενώ έφτιαξαν το γραφικό, που βλέπετε παραπάνω για να γίνουν ακόμα πιο κατατοπιστικοί.

Έτσι, μαθαίνουμε πως “την ευθύνη της κολώνας της στάσης και των τυμπάνων πληροφοριών την έχει ο ΟΑΣΑ, το στέγαστρο παγκάκι εμπίμπει στην ευθύνη του Δήμου o οποίος με σύμβασή του έχει παραχωρήσει τη συντήρηση στην διαφημιστική εταιρεία. Έτσι αν δεν χωρά η μεγάλη κατασκευή της διαφημιστικής που περιλαμβάνει τη μεγάλη θέση πλακατ δεν τοποθετεί ούτε καν παγκάκι (αν και έχουμε δει πολλά στενά πεζοδρόμια να έχουν τις μεγάλες διαφημιστικές κατασκευές μιας και είναι σε θέσεις με υψηλή επισκεψιμότητα και δυνατά σημεία για την διαφήμιση). Έτσι το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΑ περιμένει όρθιο, και ο Δήμος ΟΑΣΑ δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία να τοποθετήσουν παγκάκια και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες”.

Στάση Παιωνίου

Οι Atenistas, λοιπόν, πήραν την απόφαση να δράσουν και να τοποθετήσουν τα δικά τους παγκάκια στη Στάση Ηπείρου, στη Στάση ΚΤΕΛ Λιοσίων, στη Στάση Παιωνίου, στην Αφετηρία Τρόλει 1 στην Πλατεία Αττικής και στη Λιοσίων έναντι ΗΛΠΑΠ Αττικής!

Τέλος, οι ίδιοι αφού εξήγησαν για ποιό λόγο διάλεξαν την κάθε στάση για την τοποθέτηση παγκακίου, κατέληξαν:
“Υπόθεση ενός τετάρτου ήταν να τοποθετηθεί ένα παγκάκι, τόσο χρειάζεται για να λυθεί μια ανάγκη, πράγμα που το φανέρωσε και το αγκάλιασμα της δράσης από επιβάτες και περιοίκους όσο και ότι άμεσα τα παγκάκια χρησιμοποιήθηκαν.

Θα είμαστε κοντά στο θέμα συνεχίζοντας την δράση επ’ αυτού, ζητώντας από τον Δήμο και τον ΟΑΣΑ να είναι πιο ευέλικτοι στο θέμα της διευκόλυνσης των συμπολιτών μας και να εξετάσουν το θέμα των στάσεων που δεν έχουν παγκάκι λαμβάνοντας υπ’όψιν την αυτονόητη παράμετρο ότι πρέπει οι επιβάτες να κάθονται, να ‘ναι προστατευμένοι από βροχή και ήλιο. Είναι μια υπηρεσία που πληρώνουν γι’ αυτήν!”

Δείτε τα παγκάκια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
1'
33 - 28
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;