Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: Αλλαγή εποχής με security, περιπολίες και συναγερμούς

panepistmio

Αλλαγή εποχής για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να επιβάλει η ηγεσία των ΑΕΙ της χώρας

Με σημαία περιστατικά ανομίας που επανέρχονται στο προσκήνιο, οι πρύτανεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των ΤΕΙ προσανατολίζονται στις εξής κινήσεις:

-Προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες μέσω διαγωνισμού για την ενίσχυση της φύλαξης.

-Αύξηση των περιπολιών, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε και καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά.

-Τοποθέτηση συναγερμών σε “ευαίσθητα” κτίρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.

-Έλεγχος εισόδου (ξεκίνησε ήδη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών), προκειμένου να εισέρχονται στο ίδρυμα μόνο όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Αντιδράσεις φοιτητών

Από την πλευρά τους, μερίδα φοιτητικών συλλόγων αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής τονίζει:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του ΑΠΘ, όπου τη μέρα που θα πραγματοποιούνταν Σύγκλητος για το ζήτημα των διαγραφών και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είχαν αποφάσεις για παράσταση διαμαρτυρίας, οι Πρυτανικές Αρχές επιστράτευσαν 30 σεκιουριτάδες για να εμποδίσουν με τραμπούκικους όρους φοιτητές και εργαζόμενους να παρέμβουν. Είναι φανερό πως οι security θα βρίσκονται μονίμως απέναντι στις κινητοποιήσεις μας και αυτό επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις Φορτσάκη τόσο για την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας όσο και για την απαγόρευση διεξαγωγής οποιασδήποτε διαδικασίας άσχετης με εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο από 1η Ιανουαρίου 2015 (π.χ. γενικές συνελεύσεις, πολιτικές εκδηλώσεις κ.α.). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για να προστατέψουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες και τη δυνατότητα μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και να επιβάλουμε τις ανάγκες μας θα συγκρουστούμε με όσους βρίσκονται και θα βρεθούν απέναντί μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο, όπου αντιμετωπίζουμε περικοπές σε συγγράμματα και αναλώσιμα και πλήρη υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας σε σίτιση και στέγαση, είναι εξωφρενικό να προσλαμβάνει το πανεπιστήμιο security δαπανώντας 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Δική σας άποψη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;