Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους καλύτερους doodlers του κόσμου!

Red Bull Doodle Art (2)

Ανάμεσα σε 27 doodlers από όλο τον κόσμο, η Εύη Παυλίδη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην παγκόσμια έκθεση του διαγωνισμού Red Bull Doodle Art στο Garden Company του Cape Town στις 25 Οκτωβρίου με στόχο την ανάδειξη του ενός και μοναδικού νικητή.

Cape Town, Νότια Αφρική – Σε λίγες μέρες οι κορυφαίοι doodlers- δηλαδή σκιτσογράφοι- του κόσμου θα συναντηθούν στη Διεθνή Πρωτεύουσα του Design για το 2014, στα πλαίσια της παγκόσμιας έκθεσης του διαγωνισμού Red Bull Doodle Art. Ανάμεσά τους και η 21χρονη φοιτήτρια προγραμματισμού για video games, Εύη Παυλίδη, η οποία πήρε το χρίσμα της ελληνικής εκπροσώπησης την περασμένη Παρασκευή σε μια έκθεση/party που διοργανώθηκε στο SIX D.O.G.S. για τα 20 καλύτερα ελληνικά έργα που πήραν μέρος στον εικαστικό διαγωνισμό.

«Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω το έργο μου, είχα αρκετή αυτοπεποίθηση όμως όταν είδα τα υπόλοιπα 19 που επιλέχθηκαν, φοβήθηκα η αλήθεια είναι. Δεν το περίμενα να κερδίσω και τώρα νιώθω υπέρτατη χαρά αλλά και υπερηφάνεια που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Εύχομαι να κερδίσω στο Cape Town αλλά ακόμη και να μην γίνει αυτό, θέλω να γνωρίσω ενδιαφέροντες ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες», δήλωσε η Εύη. Πάνω από 32.551 συμμετοχές κατέγραψε φέτος το Red Bull Doodle Art σε παγκόσμιο επίπεδο, με το doodling να θεωρείται εδώ και αρκετό καιρό μια μορφή προσωπικής έκφρασης και ένας τρόπος συμμετοχής στη διαδικασία της σκέψης κάποιου ανθρώπου. Ανάμεσα στους διάσημους doodlers συμπεριλαμβάνονται οι Μπαράκ Ομπάμα, Στίβεν Τζέραρντ και Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος άφησε ως ενθύμιο ένα doodle στο γραφείο του Τόνι Μπλερ.

Το στυλ και τη συνολική δημιουργικότητα είναι τα δύο βασικά κριτήρια για την ανάδειξη του κορυφαίου νικητή στο Cape Town, ενώ το πάνελ της κριτικής επιτροπής απαρτίζουν η σκιτσογράφος Sunni Brown, ο Νοτιοαφρικανός street artist, Faith47 και τον τοπικό καλλιτέχνη και γραφίστα, Sindiso Nyoni.

Συγκεκριμένα, οι νικητές από τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Τουρκία, την Αυστραλία και την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να βραβευτούν σε μια μοναδική, διαδραστική έκθεση στο Garden Company από τις 24 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Κάθε έκθεμα θα είναι αντιπροσωπευτικό της αντίστοιχης χώρας καθώς το βάθρο θα έχει ανθρώπινο μέγεθος, θα μοιάζει με πυραμίδα που θα αντιπροσωπεύει την Αίγυπτο και θα έχει κλίμακα αντίστοιχη με το μέγεθος της πλατφόρμας της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν. Η τελετή απονομής του μοναδικού νικητή του Red Bull Doodle Art θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου. Θα κερδίσει μια αποκλειστική θέση “design internship” στη Red Bull με σκοπό να δημιουργήσει σχετικό merchandising που θα είναι διαθέσιμο μέσω του Red Bull Collection.

Red Bull Doodle Art (3)

Παρακολουθήστε την εικονική περιήγηση στις δημιουργίες στο www.redbulldoodleart.com από τις 18:00 ώρα Ελλάδος στις 25 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;