“Shoot the Curl… a way to be authentic”:  Το πρώτο Styling bar στην Ελλάδα

haircuts

Σύγχρονες αστικές, κοσμοπολίτικες τάσεις και επιθυμίες που αφορούν το στυλ αλλά και αισθητικές επιλογές περισσότερο εναλλακτικές εκπληρώνονται υπό τη στέγη του ‘’Shoot the Curl”.

“Hey boys & girls, look… a Styling Bar in the town!”. Μία καινοτόμος ιδέα απέκτησε «ρίζες» στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Ο λόγος γίνεται για το Styling bar “Shoot the Curl”, το οποίο ανήκει στην «κατηγορία της πρωτοπορίας».

Τι εστί “ Shoot the Curl”; Ένας εναλλακτικός χώρος όπου παρέχονται υπηρεσίες μαλλιών και barber shop από τις 2:00 μ.μ . Η ανατροπή; Το ωράριο λειτουργίας του καθημερινά από το πρωί έως τις 10.30/11:00 μ.μ .

O τίτλος, ‘’Shoot the Curl’’ είναι εμπνευσμένος από ‘εναν όρο παλιό, προερχόμενο από τη δεκαετία του ’60 και αναφέρεται στη στιγμή που ο σέρφερ ισορροπεί κατά μήκος του υψωμένου κύματος την ώρα που αυτό «σπάει». Σύμβολο της δυναμικής και της εναλλαγής που χαρακτηρίζουν το εν λόγω Styling bar.

Η ξεχωριστή ποιότητα των υπηρεσιών και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται όσο και η πολυτέλεια στη φροντίδα που παρέχεται, μορφοποιούν το “Shoot the Curl” σε μία αληθινή εμπειρία, παραπέμποντας τοιουτοτρόπως σε μεγάλους οίκους κομμωτικής (“Hair Saloοns”) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Λονδίνου.

Αναλυτικότερα, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται δίνουν έμφαση στο ‘χτίσιμο’ του κουρέματος με σκοπό τα μαλλιά να μη χρειάζονται χτένισμα και στημένο styling. Ακολούθως, το χρώμα στα μαλλιά ανταποκρίνεται αρμονικά με τη γραμμή του κουρέματος. Ταυτόχρονα, συνδυάζεται η αισθητική του κουρέματος με το σεβασμό στις ανάγκες, εκφραστικές επιλογές και συνήθειες του εκάστοτε σύγχρονου πελάτη και πολίτη, ενώ η ιδιαίτερη φροντίδα που προαναφέρθηκε, εκδηλώνεται με την ατομική εξυπηρέτηση στον πελάτη. Την ύπαρξη δηλαδή, στο Styling bar ενός πελάτη μέχρι να εξυπηρετηθεί.

Βάζοντας το χέρι στο «σάκο με τα κουρέματα» που πραγματοποιούνται στο “Shoot the Curl”, ιδού μερικά που βρίσκουμε: “Bang styles for long and short hair, bobs haircuts from 20s until today , all rockabilly and psycobilly styles, Mohawk, pixie, pompadour, spikes, crops, afros, afro textured hair, undercuts, shag, flips, bowl cuts”.

Την ίδια στιγμή, το ύφος που διακατέχει το περιβάλλον του Shoot the Curl είναι αυθεντικά… εναλλακτικό! Η μουσική που ακούμε; Από “garage” και “surf” έως “minimal techno” και “progressive”, και από “trip hop” και “synth pop” έως “funk και “acid jazz”. Άλλα είδη που θα ακούσουμε… “new wave”, “goth”, “dark wave”, “alternative”, ”punk”, “ska”. Το ιδιαίτερο ‘’mood’’ κορυφώνουν free shots to drink από τις απογευματινές ώρες και μετά! Στις εκπλήξεις δε, συγκαταλέγονται βραδιές με event ζωντανής μουσικής με Dj μία φορά το μήνα.

Απόδειξη ευγενούς, υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής προοπτικής που αποπνέει το συγκεκριμένο Styling bar αποτελεί το γεγονός της φιλοξενίας στο “Shoot the Curl” ενός από τα events «Γεύμα και συζήτηση», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του CinedocSyros. To

Event προηγήθηκε του κοινωνικού ντοκυμαντέρ “Grandma’s Tatoos “(14/03/2014) στο χειμερινό κινηματογράφο «Παλλάς» της Σύρου. (Link: http://www.syrosagenda.gr/2014/03/grandmas-tattoos-cinedoc-2014.html#.VCm-7BaKVX9)

Kαταλήγοντας, “Shoot the Curl” ονομάζεται ένας χώρος πολλαπλών εκφραστικών δυνατοτήτων και αυτό προσφέρει… Τη δυνατότητα να εκφραστεί ο «φιλοξενούμενος» διαμέσων στυλ και μουσικής σε ένα κλίμα απαράμιλλης δημιουργικότητας, μοναδικής φροντίδας, και φιλικότητας.

Christina Kaiafa

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;