Τι έκαναν οι ηγέτες του κόσμου όταν ήταν 20 χρονών;

ObamaΤους περισσότερους τους πρωτογνωρίσαμε όταν ήδη ήταν γνωστοί διεθνώς, λόγω της πολιτικής τους καριέρας. Όμως οι ηγέτες του κόσμου είχαν ήδη από την ηλικία των 20 θέσει τις βάσεις για αυτό που ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Δείτε εν συνεχεία τι έκαναν οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου, όταν ήταν 20ρηδες!

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Barack Obama

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφοίτησε στα 22 του από το Columbia με πτυχίο πολιτικών επιστημών. Προτού όμως γίνει δεκτός στο Χάρβαρντ το 1988, όπου σπούδασε νομικά, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση στο Σικάγο βοηθώντας άνεργες οικογένειες. Στο μεταξύ ταξίδεψε στην Κένυα για να γνωρίσει τους συγγενείς του. Πριν τα 20 του δοκίμασε, όπως σχεδόν όλοι στην ηλικία του τότε, ναρκωτικές ουσίες.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εντάχθηκε στις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ ήδη από την εποχή που φοιτούσε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ τη δεκαετία του ’70. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το τι ακριβώς έκανε πριν τα 30 του, εκτός από το ότι οι ικανότητές του τον βοήθησαν να ανεβεί τα σκαλιά της ιεραρχίας.

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας εντάχθηκε από νωρίς, όπως όλα τα παιδιά της Ανατολικής Γερμανίας, στη νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος. Σπούδασε Φυσική στη Λειψία, και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό της στην κβαντική χημεία. Λέγεται πως στα πάρτι στο πανεπιστήμιο το αγαπημένο της ποτό ήταν η βότκα. Η επανένωση της Γερμανίας τη βρήκε στα 35 της χρόνια.

ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ

Assad

Ο 49χρονος πρόεδρος της Συρίας (κληρονόμησε τη θέση από τον επίσης μη εκλεγμένο πατέρα του) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεότητάς του στη Δαμασκό σπουδάζοντας ιατρική. Στη συνέχεια εργάστηκε ως στρατιωτικός γιατρός και μετά μετακόμισε στο Λονδίνο χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική. Όμως, ο θάνατος του αδελφού του -και «διαδόχου» του καθεστώτος- τον έφερε πρώτο στη γραμμή διαδοχής.

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Netanyahu

Ο 64χρονος πρωθυπουργός του Ισραήλ έζησε τα εφηβικά του χρόνια στις ΗΠΑ. Το 1967 επέστρεψε στην πατρίδα του και εντάχθηκε, όπως όλοι οι νέοι στο Ισραήλ, στις ένοπλες δυνάμεις και συμμετείχε σε σειρά αποστολών και πολεμικών επιχειρήσεων, όπως στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Πήρε πτυχίο αρχιτεκτονικής το 1975 και πτυχίο μάνατζμεντ το 1977 από τη σχολή του ΜΙΤ.

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ

Cameron

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κομματικό στέλεχος των Συντηρητικών από την εποχή που ήταν φοιτητής στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όμως η σκοτεινή πλευρά της φοιτητικής του «καριέρας» σχετίζεται με τη συμμετοχή του στο κλαμπ Bullingdon, το οποίο ήταν διάσημο για τις ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωναν τα μέλη του και τις ζημιές που προκαλούσαν. Ο Κάμερον δεν μιλάει ποτέ για αυτό.

ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Kim

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι ένα από τα πιο αινιγματικά πρόσωπα, και η νεότητά του είναι ακόμα πιο μυστηριώδης. Λέγεται ότι γεννήθηκε το 1982. Σπούδασε στη στρατιωτική σχολή της χώρας του και ήδη από τα 20 του ακολουθούσε τον πατέρα του στις πολεμικές επιθεωρήσεις και τις ασκήσεις. Πριν τα 30 του ήταν ήδη τετράστερος στρατηγός, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ένα σωρό άλλα αξιώματα που του απένειμαν πρόθυμα επειδή ήταν ο διάδοχος. Πάντα ήταν οπαδός των Σικάγο Μπουλς και για αυτό κάλεσε στη χώρα του τον Ντένις Ρόντμαν το 2012.

ΧΑΣΑΝ ΡΟΥΧΑΝΙ

Rouhani-541x440

Ο 65χρονος σήμερα πρόεδρος του Ιράν σπούδασε σε θρησκευτικά σχολεία της χώρας του τη δεκαετία του 1960 και πήρε πτυχίο νομικής το 1972 στην Τεχεράνη. Μετά τα 25 του συμμετείχε στην προσπάθεια ανατροπής του Σάχη, συνελήφθη πολλές φορές ώσπου τελικά εγκατέλειψε τη χώρα. Επέστρεψε στα 31 του μαζί με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί.

ΞΙ ΖΙΝΠΙΝΓΚ

Xi

Ο ηγέτης του ΚΚ Κίνας πέρασε τη νεότητά του ως αγρότης σε απομακρυσμένη φάρμα, καθώς ο πατέρας του -στέλεχος του κόμματος- είχε πέσει στη δυσμένεια του Μάο. Μετά τα 22 του σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πεκίνο και στη συνέχεια πήρε πτυχίο στη μαρξιστική θεωρία και την ιδεολογική εκπαίδευση. Στα 29 του απέκτησε το πρώτο κομματικό του αξίωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
8'
59 - 50
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
5'
65 - 78
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;