25 λεπτά διαλογισμού είναι αρκετά για να διώξετε το άγχος

yoga

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κατάσταση στρες.

Μία ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον David J. Creswe, θέλησαν να διαπιστώσουν αν υπάρχει μη επεμβατικός τρόπος για την αντιμετώπιση του άγχους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πρακτικές διαλογισμού για τη μείωση του στρες.

Ποιος είναι όμως ο ιδανικός χρόνος που θα πρέπει να αφιερώνεται στον διαλογισμό, ώστε να περιοριστούν τα επίπεδα του στρες και να απολαύσουμε τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία;

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές υπέβαλαν δύο ομάδες εθελοντών σε μια σειρά από τεστ, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές τεχνικές. Η μια ομάδα που αποτελούνταν από 31 συμμετέχοντες διδάχθηκε μια πρακτική διαλογισμού γνώσης και συναίσθησης (mindfulness meditation), η οποία ζητήθηκε να εξασκηθεί για 25 λεπτά επί τρεις συνεχόμενες ημέρες. Στην άλλη ομάδα, στην οποία συμμετείχαν 35 άτομα ζητήθηκε να αναλύουν ποίηση, μια φαινομενικά χαλαρωτική εργασία.

Μετά από τρεις ημέρες, δόθηκε στους συμμετέχοντες να επιλύσουν δύσκολα μαθηματικά και λογικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ερευνητές εκτιμούσαν τα επίπεδα άγχους τους. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που προέκυψαν, η ομάδα του «διαλογισμού» μπορούσε να διαχειριστεί το άγχος καλύτερα.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αφιερώνετε μόνο 25 λεπτά από τον χρόνο σας σε καθημερινή βάση κάνοντας διαλογισμό, για να βρείτε την ψυχική σας ηρεμία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;