Μεταγραφές 2014: Αιτήσεις και ημερομηνίες

panepistimio

Μετά την κατάθεση των αιτήσεων θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών

Από τις 9 έως και τις 17 Οκτωβρίου θα γίνουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. Βάσει πληροφοριών μας η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική, καθώς οι φοιτητές θα κληθούν να καταθέσουν αίτηση μέσω ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας.

Αφού οι φοιτητές ολοκληρώνουν την υποβολή της αίτησή τους αναμένεται να κληθούν από τα Τμήματα στα οποία επιθυμούν να μεταφέρουν τη θέση τους, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών. Σύμφωνα με σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύσαμε πιθανόν να δίνεται προθεσμία 8 ημερών για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Στο εν λόγω σχέδιο της Υ.Α αναφερόταν ότι τα τμήματα πρέπει μέσα σε 20 μέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να ολοκληρώσουν τους ελέγχους.

Αν ισχύσουν τα πιο πάνω χρονοδιαγράμματα πιθανόν οι μετεγγραφές να ανακοινωθούν τους μήνες Δεκέμβριο με Ιανουάριο γεγονός στο οποίο συνηγορούν και δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κατά το παρελθόν.

Το θέμα είναι το εξής:

Είναι πολύ πιθανό οι γραμματείες να αργήσουν να εγκρίνουν τις μεταγραφές.

Σε αυτήν την περίπτωση να έρθετε σε επικοινωνία με τους καθηγητές σας για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε το εξάμηνο, αφού ορισμένοι μπορεί να μην σας επιτρέψουν να δώσετε το μάθημά τους.

Αντίθετα κάποιοι είναι πιο ελαστικοί.

Μην ντρέπεστε, ρωτήστε τους (και πιέστε τους)!

Αναλυτικά για το τελικό σχέδιο νόμου στο: Μεταγραφές 2014: Τι τελικά θα ισχύσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;