ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Μεταπτυχιακό

Εγκρίσεις σε 4 Μεταπτυχιακά προγράμματα σε ΤΕΙ

Στο Tμήμα Νοσηλευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», από το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Κατευθύνσεις

Το ΠΜΣ περιλαμβάνει δύο κατευθύνσεις :

1. Κλινική Διαβητολογία

2. Θεραπευτική εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Αντικείμενο ΠΜΣ

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, έχει ως αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μέσα από το ΠΜΣ οι πτυχιούχοι θα αποκτήσουν ισχυρές επιστημονικές βάσεις, νέες γνώσεις, εμπειρία και δεξιότητες, έτσι ώστε να είναι ικανοί να φροντίζουν και να διαχειρίζονται άριστα καταστάσεις σχετικές με το Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν ένα σημαντικό εφόδιο για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.

Στο Εθνικό σύστημα υγείας, για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, σήμερα λειτουργεί ένας σημαντικός αριθμός Διαβητολογικών κέντρων και ιατρείων, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών, διαιτολόγων, ψυχολόγων). Αλλά και στον ιδιωτικό χώρο της υγείας, η ραγδαία αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη επιβάλλει και καλλιεργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία στελεχών εξειδικευμένων στο σακχαρώδη διαβήτη.

Διάρκεια

Η συνολική διάρκεια σπουδών είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία μαθημάτων, ενώ στο τελευταίο εξάμηνο εκπονείται μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Νοσηλευτικής (ΑΕΙ-ΤΕΙ), Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπείας, Διατροφής, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας και άλλων σχετικών επιστημονικών κλάδων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών.

Φοιτητές του Π.Μ.Σ., οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Τμημάτων με ελλιπές επιστημονικό υπόβαθρο στα κύρια γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος, είναι δυνατό να υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα υποδομής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δίδακτρα

Τα απαιτούμενα δίδακτρα είναι 1.500 ευρώ ανά εξάμηνο.

Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

Έντυπη αίτηση (δίνεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. )

Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι), ή βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος στο οποίο φοιτούν όπου θα αναγράφεται ότι έχουν περατώσει επιτυχώς όλες τις υποχρεώσεις τους, ο βαθμός πτυχίου και ότι εκκρεμεί μόνο η διαδικασία της ορκωμοσίας τους. Η οριστικοποίηση της εγγραφής τους θα γίνεται μόνο μετά την προσκόμιση του αντίγραφου πτυχίου.Οι υποψήφιοι που είναι απόφοιτοι εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καταθέτουν επιπροσθέτως βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ.

Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα σε τέσσερα (4) αντίτυπα και σε ηλεκτρονική μορφή (cd), που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή και την επαγγελματική δραστηριότητα και τις επιστημονικές εργασίες του υποψηφίου.

Δύο (2) συστατικές επιστολές

Επιστημονικές δημοσιεύσεις (αντίτυπα) ή διακρίσεις.

Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας.

Αποδεικτικά γνώσης Αγγλικής γλώσσας- ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών- οι δε αλλοδαποί και της ελληνικής γλώσσας.

Φωτοτυπία δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένη

Τέσσερις (4) φωτογραφίες

Υποβολή Αιτήσεων

Δεκτές θα γίνονται αιτήσεις ως τις 25/10/2014 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Σινδος 57400 Τ.Θ. 141.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;