Μεταγραφές 2014: Τι προβλέπει τελικά η τροπολογία!

amfitheatro

Με κριτήριο τα μόρια που συγκέντρωσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν τελικά οι μετεγγραφές όσων κατηγοριών τις δικαιούνται όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα αντίστοιχα τμήματα, ενώ απαγορεύονται οι μετεγγραφές ανάμεσα σε ιδρύματα της ίδιας περιφέρειας.

Αυτά προβλέπονται στην τροπολογία για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Επίσης καταργούνται οι μετεγγραφές για τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς που έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και δεν επεκτείνεται το μέτρο για τους εισαχθέντες παλαιότερων ετών, ούτε για όσους μπήκαν στα ΑΕΙ με το 10%.

Στις λύσεις αυτές κατέληξε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη συμφόρηση των κεντρικών πανεπιστημιακών τμημάτων – και ειδικά όσων έχουν εργαστήρια – από το τσουνάμι των μετεγγραφών.

Με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, oι δικαιούχοι μετεγγραφών (πολύτεκνοι, ανάπηροι, ορφανοί, πολυδυμοι, κ.ά.) δικαιούνται τη μεταφορά θέσης όχι όπου θέλουν, αλλά μόνο σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα στην ίδια περιφέρεια, τότε δικαιούνται μετεγγραφής στην πλησιέστερη αντίστοιχη σχολή.

Διαβάστε την πλήρη τροπολογία στο pdf: Μεταγραφές 2014: Τροπολογία Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;