Εκλεκτικοί ή στριμμένοι;

begging me

Δεν ξέρω πώς έτυχε αλλά τις τελευταίες δύο μέρες αυτή η ερώτηση επιμένει να επανέρχεται στο προσκήνιο και να με απασχολεί σε διάφορες συζητήσεις που κάνουμε.

Όταν σαν άνθρωποι έχουμε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχουμε μια τάση να τα ωραιοποιούμε ή να τους δίνουμε ένα άλλο όνομα ώστε να μην ακούγονται άσχημα και μας ρίχνουν. Γνωστό παράδειγμα όταν κάποιος είναι απαισιόδοξος να λέει ότι είναι κυνικός!

Το ΣΚ που μας πέρασε σκεφτόμουν το χαρακτηριστικό του στριμμένου ή πιο ευγενικά, του εκλεκτικού. Πρώτη και καλύτερη εγώ σε αυτό το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω σε ποιο από τα δύο, ελπίζω να πηγαίνω προς το εκλεκτικό, αλλά δεν ξέρω οι άλλοι πώς το σκέφτονται (όχι ότι θα με κάνει να αλλάξω συνήθειες).

Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι με ευχαριστούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα και ότι περνάω καλά κάνοντας εξίσου συγκεκριμένα πράγματα. Πάντα θεωρούσα ότι την φάση που άλλοι την περνούν στα 35 τους, εγώ την πέρασα στα 25 με αποτέλεσμα να μην μπορώ την πολυκοσμία, να μην μπορώ τον θόρυβο όταν βγαίνω και δεν μπορώ να μιλήσω, να μην μπορώ τις χαζογκόμενες και τους τρέντι που δεν μπορούν να κάνουν μια σοβαρή κουβέντα, να μην μπορώ τους τύπους και τις τύπισσες που βγαίνουν συνεχώς για να βρουν κάποιον να πηδηχτούν, να μην δέχομαι να βγω με ανθρώπους που δεν γουστάρω για κανένα λόγο κ.ο.κ. Μπορώ να συνεχίσω επ’ αόριστον. Αντιθέτως, πάντα προτιμούσα τα πιο ήρεμα, μικρές παρέες που μπορείς να συζητήσεις, παρέες που θες να είσαι μαζί τους και που δεν στις φοράνε καπέλο κλπ.

Αν βάλεις όλα αυτά τα «θέλω» μαζί, σου κάνουν στην πραγματικότητα έναν παρά πολύ περίεργο και στριμμένο άνθρωπο που σου δίνει την ιδέα ότι λέει σε όλα όχι. Δεν θεωρώ ότι είμαι τέτοια και παρηγορούμαι γιατί συζητώντας βλέπω και άλλους ανθρώπους να είναι έτσι. Άρα δεν είμαι μόνη στον μάταιο τούτο κόσμο.

Πολλοί θα ωραιοποιούσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό λέγοντας ότι είμαι εκλεκτική ή επιλεκτική. Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα αυτόν τον όρο αλλά σίγουρα δεν θεωρώ ότι όλα αυτά που είπα παραπάνω είναι περίεργα. Το ότι δεν αρέσουν σε κάποιους, είναι προφανώς δικαίωμά τους. Δεν μπρούμε όλοι να σκεφτόμαστε το ίδιο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα οι παρέες μου να τα κάνουν όλα αυτά, απλά εγώ δεν συμμετέχω. Όπως δεν κατακρίνω αυτούς, το σωστό είναι να μην με κατακρίνουν και μένα (δεν έχω τέτοια θέματα ευτυχώς αλλά ξέρω πολλούς που αντιμετωπίζουν κριτικά βλέμματα και κακεντρεχή σχόλια).

Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει πώς περνάει καλά. Συνήθως αυτή η επιλογή έρχεται μετά από πειραματισμό, δοκιμές και αποτυχίες. Πας μια φορά, μεθάς, κάνεις μαλακία. Τη δεύτερη φορά που μεθάς, το ίδιο. Ε, θα το ξανακάνεις; Αν το ξανακάνεις, είσαι άξιος της μοίρας σου. Μετά από τέτοιες αποτυχημένες προσπάθειες (ή αντίστοιχες επιτυχημένες) αποφασίζει ο καθένας τι του ταιριάζει για να διασκεδάζει αλλά και για να ζει την ζωή του. Σε ποιον πέφτει λόγος γι αυτό; Σε κανέναν. Αν δεν επηρεάζει τους άλλους γύρω του, κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Επίσης κανείς δεν μπορεί να τον πει στριμμένο, γιατί ποιος λέει ότι η μία άποψη είναι σωστή και η άλλη λάθος;

Ακόμα και οι περίεργοι άνθρωποι έχουν κάποιο λόγο που είναι περίεργοι. Το έχουν επιλέξει να είναι περίεργοι και όσο και αν εμάς μας ενοχλεί, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν πλέον μας χαλάει τόσο πολύ, τους κόβουμε από παρέα. Δεν είναι ανάγκη να τους κατακρίνουμε και να τους στολίζουμε. Και όπως κλείνω συχνά τις σκέψεις μου, ας κοιτάμε πρώτα την καμπούρα μας.

ΥΓ: Τελικά, ίσως είμαι στριμμένη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;