Εσείς γνωρίζετε τα οφέλη της φιλίας στην υγεία μας;

friends

Οι αληθινοί φίλοι δε μας στηρίζουν μόνο στα δύσκολα, αλλά είναι δίπλα μας και όταν θέλουμε να μοιραστούμε μια ευχάριστη στιγμή. Γνωρίζατε όμως πως η φιλία συμβάλλει στην καλή υγεία;

Δείτε 4 θετικές επιδράσεις της φιλίας στον οργανισμό μας:

1. Οι φίλοι μας κινητοποιούν!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 έδειξε ότι η γλυκιά γκρίνια των φίλων είναι πιο αποτελεσματική, ώστε να μας πείσει να γυμναστούμε. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν μάλιστα πως εκτιμούν τις προτροπές των φίλων προς όφελος της υγείας τους.

2. Οι φίλοι μας χαλαρώνουν!

Όταν αντιμετωπίζουμε αγχώδης καταστάσεις και στρες, το να μιλήσουμε σε ένα φίλο και να στηριχτούμε πάνω του μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 έδειξε ότι στους μαθητές, οι δυνατές φιλίες βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες λόγω εκφοβισμού ή απομόνωσης στο σχολικό περιβάλλον.

3. Οι φίλοι μας κάνουν να ζούμε περισσότερο!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί σχετίζονται με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Αυστραλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι οι ενήλικες με περισσότερους φίλους έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με άλλα άτομα που έχουν λιγότερους φίλους.

4. Οι φίλοι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας!

Λόγω της δύναμης της φιλίας που μας χαλαρώνει, οι φίλοι μας είναι η «ασπίδα» της καρδιάς μας. Ανάλυση των θεωριών κοινωνικής υποστήριξης που έγινε το 2005 έδειξε ότι οι χαλαροί κοινωνικοί δεσμοί διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τι άλλο θέλετε για να πειστείτε ότι η φιλία είναι απαραίτητη και σημαντική για τη ζωή μας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
0'
14 - 17
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;