Tarantella Rituale, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Tarantella Rituale, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Από την Παρασκευή 26 έως και τηνΤρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, η κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, θα φιλοξενήσει τηνπαράσταση Tarantella Rituale, μία παραγωγή της SΕΜΕ s.n.c., καλλιτεχνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην πολιτιστική και διεθνή καλλιτεχνική παραγωγή, με έδρα το Arezzo, Τοσκάνη, της Ιταλίας.

Θέατρο, χορός, μουσική , αρχέγονες ιταλικές μελωδίες, λαϊκή παράδοση και μύθος: είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν την παράσταση υπό την σκηνοθεσία του Gianni Bruschi και την ερμηνεία ενός διεθνούς καστ ηθοποιών και χορευτών: Gianni Bruschi (Ιταλία),  Eleonora Ciampelli (Ιταλία), Leonardo Lambruschini (Ιταλία), Lourdes McGehee (ΗΠΑ), Sam McGehee (ΗΠΑ), Melanie Neu (ΗΠΑ), Ρένια Πουρνάρα (Eλλάδα), Caterina Testi (Ιταλία), Ashai Lombardo Arop (Ιταλία).

H παράσταση αφηγείται με έναν ονειρικό, δραματικό και ταυτόχρονα ειρωνικό τρόπο, το τελετουργικό ίασης μιας γυναίκας «ταραντολάτα», σύμβολο κάθε ανθρώπινης ύπαρξη.

Μία δίνη λέξεων και ρυθμών ασυγκράτητων, που μας συνοδεύουν σε μια περιήγηση στη Μεσόγειο, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τους μύθους της, τις παραδόσεις και τους πιο παλιούς της θρύλους.

Ερευνώντας την κοινή μήτρα όλων των αρχαίων χορών στις γειτονιές του κόσμου που μας τριγυρίζουν, ανακαλύπτουμε μία κοινή ταυτότητα.

Η παράσταση Tarantella Rituale είναι ο καρπός ενός μουσικο-ονειρικού  εγχειρήματος, το οποίο γεννήθηκε το 2001 μέσω μίας μακράς και έντονης έρευνας στις πιο βαθιές μας ρίζες∙ ξεδιπλώθηκε μέσω της καλλιτεχνικής διεύθυνσης διαπολιτισμικών εργαστηρίων, σεμιναρίων και παραστάσεων σχετικών με την ιταλική Tarantella και την εθνοπολιτισμική  μεσογειακή κουλτούρα τόσο την Ιταλία όσο και στο εξωτερικό: Τυνησία, Μαρόκο, Αλβανία, Γαλλία, Αίγυπτος, έχοντας ταξιδέψει ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Goucher College της Βαλτιμόρης, Boston University και  Muhlenberg College της Φιλαδέλφεια). Από το 2006 αποτελεί μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών της Accademia dell’Arte (ADA – European Theatre, Vocal Arts and Dance) στο Αrezzo της Ιταλίας, με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ευρώπη και την Αμερική, υπό τη διδασκαλία του Gianni Bruschi.

Ερμηνεύουν
Gianni Bruschi
Eleonora Ciampelli
Leonardo Lambruschini
Lourdes McGehee
Sam McGehee
Melanie Neu
Ρένια Πουρνάρα
Caterina Testi
με την συμμετοχή της Ashai Lombardo Arop

Μουσική
Gianni Bruschi – φωνή
Marna Fumarola – βιολί
Marco Lazzeri – πιάνο
Sam McGehee – σιτάρ, κλαρίνο
Silvano Grandi – πιάνο

Αφήγηση
Francesco Botti

Θέμα ελεύθερα εμπνευσμένο από το βιβλίο «Εγώ στο Ιερό πιστεύω – ημερολόγιο ενός μουσικού των Ταραντάτων» του Luigi Stifani

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Gianni Bruschi
Επικοινωνία
Francesca Bassani

Μία παραγωγή της
SEME s.n.c.

Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Με την ευγενική υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών, της πόλης του Castiglion Fiorentino και του Δημοτικού Θεάτρου Castiglion Fiorentino – Arezzo: TEATRO COMUNALΕ – CASTIGLION FIORENTINO_ AREZZO

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;