ΜΜΜ: Έρχονται οι «έξυπνες» οι στάσεις στην Αθήνα

20110617-tilematiki1

Πιλοτικά θα εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η τηλεματική στα λεωφορεία της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τεστ θα γίνει στη γραμμή 224 που συνδέει, μέσω κέντρου, την Καισαριανή με τα δικαστήρια, ενώ ήδη ετοιμάζονται οι δέκα πρώτες «έξυπνες» στάσεις του συγκεκριμένου δρομολόγιου.

Μάλιστα, σύμφωνα με «Το Έθνος», οι νέες στάσεις θα είναι σύγχρονης αισθητικής και τεχνολογίας και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία.

Επίσης, προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

Έτσι, εντός του επόμενου εξαμήνου ο αριθμός των τηλεματικών στάσεων θα έχει φτάσει τις 100, ενώ το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Ιανουάριο του 2016.

Συνολικά θα περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων» στάσεων για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.

Παράλληλα, με την τηλεματική εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις στάσεις, αλλά και ο συνολικός χρόνος των μετακινήσεων.

Από την άλλη, μια ακόμα παρέμβαση θα είναι η τοποθέτηση των πρώτων τουρνικέ στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων, που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, με στόχο τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής.

Αρχικά θα τοποθετηθούν σε γραμμές σχετικά ήπιας κίνησης προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητά τους ώστε να αποφασιστεί εάν θα τοποθετηθούν και σε οχήματα γραμμών υψηλής ζήτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
1'
70 - 60
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;