Βρέθηκε ο

thinking

Ένα νευροχημικό μηχανισμό ελέγχου σε μια περιοχή του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τα αισθήματα απογοήτευσης ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο περιοδικό «Science».

Στην ουσία η ανακάλυψη ισοδυναμεί με την εύρεση ενός νευροχημικού αντίδοτου στο αίσθημα της απογοήτευσης που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καλύτερων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστημών και νευροβιολογίας Ρομπέρτο Μαλίνοφ, δήλωσαν ότι βρήκαν «μια διαδικασία που αμβλύνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στα αρνητικά συμβάντα της ζωής».

Ο εν λόγω μηχανισμός χαρακτηρίστηκε ως «ρεοστατικός διακόπτης» ή «ρυθμιστής έντασης», όπως οι διακόπτες που ρυθμίζουν πόσο δυνατό θα είναι το φως της λάμπας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρομπέρτο Μαλίνοφ, «το ότι μερικοί άνθρωποι βλέπουν μόνιμα τον κόσμο σαν ένα μισοάδειο ποτήρι, έχει μια χημική βάση στον εγκέφαλο, την οποία ανακαλύψαμε».

Επειδή οι άνθρωποι με κατάθλιψη βιώνουν πιο έντονες αρνητικές εμπειρίες από τους υπόλοιπους, τα ευρήματα της νέας μελέτης βοηθάνε στην κατανόηση του γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια προδιάθεση στην κατάθλιψη, ενώ θα βοηθήσουν πιθανώς μελλοντικά και στην καλύτερη φαρμακευτική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ψυχικής διαταραχής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;