Υπουργείο Παιδείας: Αλλαγές στη διαδικασία πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το μάθημα της Πληροφορικής προτίθεται να εισάγει στις Πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, στη Βουλή, απάντησε πως η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν, σχετικά με τις ομάδες Προσανατολισμού στο Λύκειο θα εκδοθούν πριν από τις 30 Μαΐου 2015.

Αναλυτικότερα, είπε:
“Με το νόμο 4186 του 2013 θεσπίστηκε το νέο λύκειο, μια θεσμική αλλαγή που αφορούσε, τόσο στη διάρθρωση των σπουδών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, όσο όμως και στη διαδικασία πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εφαρμογή του νόμου αυτού ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Εφαρμόστηκε στην Α’ Λυκείου για πρώτη φορά. Αυτό το έτος επεκτείνεται και στη Β’ Λυκείου, γιατί πάμε σε μια σταδιακή μετάβαση της αλλαγής, και το επόμενο σχολικό έτος θα πάμε με την επέκταση της εφαρμογής και στην Γ’ Λυκείου και θα έχουμε την ολοκλήρωση του νέου Λυκείου. Φέτος οι μαθητές της Β’ Λυκείου καλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού, Ανθρωπιστικές ή Θετικές Επιστήμες.

Την ερχόμενη χρονιά, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, αλλά καθώς και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα Τμήματα των ΑΕΙ”.

Μάλιστα, ο Υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν και οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές μέσα στο όλο σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;