Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα: Η μαγεία της Σύρου σε 18 φωτογραφίες!

_DSC6112

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα και οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Μέσα στα νησιά που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες ακόμα και του πιο ιδιότροπου επισκέπτη συγκαταλέγεται και η Σύρος. Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, από την πρώτη στιγμή εμπνέει μια αριστοκρατική αύρα και με την πρώτη βόλτα στο νησί καταλαβαίνεις πως τελικά κάποια πράγματα είναι καλύτερο που δεν αλλάζουν.

Η κλασσική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τα στενά σοκάκια της Άνω Σύρου σε ταξιδεύουν στην εποχή του Μάρκου Βαμβακάρη και η νοσταλγία για χρόνια περασμένα γίνεται εντονότερη. Το νησί είναι αρκετά μεγάλο οπότε ένα μεταφορικό μέσο είναι απαραίτητο για να βρεθεί ο επισκέπτης στις πανέμορφες παραλίες του, στον Λωτό, στο Κίνι, στην Αμπέλα, στον Γαλησσά και στο Κόμητο.

Και για όποιον είναι φαν της περιπέτειας, μόλις 40 λεπτά ποδαρόδρομος (ή μια μικρή βόλτα με καραβάκι) στην άλλη πλευρά του νησιού υπάρχουν τα Γράμματα.

Ένα πανέμορφο μέρος, με κρυστάλλινα νερά και ιδανικό για camping. Ονομάστηκε έτσι γιατί στην αρχαιότητα, σε μεγάλες θαλασσοταραχές, ο όρμος πρόσφερε καταφύγιο στα πλοία και οι ναυτικοί χάρασσαν στα βράχια προσευχές που υπάρχουν ακόμα!

Η Σύρος αποτελεί στολίδι του Αιγαίου και είναι ιδανικός προορισμός για τον ταξιδιώτη που θέλει να συνδυάσει τις απολαύσεις του σήμερα με την αύρα του χθες. Και μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το περίφημο Συριανό λουκούμι!

Φωτογραφίες και κείμενο από τον Κώστα Κρασώνη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;