Προτάσεις ταινιών για DVD: Τα πιο σέξι κινηματογραφικά ζευγάρια!

VCB

Το σεξαπίλ, αυτό που δεν είναι μόνο ένα μεγάλο στήθος, ή δύο σαρκώδη χείλη, αλλά αυτό που είναι μια ιδιότητα, μια ιδιότητα που δεν διατρέχει ένα κορμί αλλά μια προσωπικότητα, ήταν, είναι και θα παραμείνει για μένα μυστήριο.

Όσο και αν δεν θα καταλάβω ποτέ από που πηγάζει αυτό το ανεξάντλητο σεξαπίλ που γεμίζει σπίτια, δωμάτια και ενίοτε οθόνες με την ένταση του, άλλο τόσο μπορώ να σας ορκιστώ πως στη θέα του λυγίζω, μου πέφτει το σαγόνι και όλα τα συναφή.

Και επειδή τα βράδια κρυώνουν, οι βροχές ετοιμάζονται να μας χτυπήσουν αλύπητα και το στρώμα μας είναι συχνά μονό η Sharon Stone, o Marlon Brando, o Javier Bardem και η Penelope Cruz υπόσχονται να βάλουν τα δυνατά τους ως αντίδοτο κατά του ψύχους.

1. Το τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι

Ένας Αμερικάνος πενθεί τη γυναίκα του και μια νεαρή Γαλλίδα ηθοποιός είναι έτοιμη να αρραβωνιαστεί. Ο θεός όμως γελά πονηρά και σε ένα ύπουλο ίσως και μακάβριο παιχνίδι τους φέρνει κοντά. Η σεξουαλική έλξη είναι εδώ μια καταστροφική δύναμη που παρασύρει ζωές και συναισθήματα μέχρι να εκτονωθεί. Ο Marlon Brando αν και μεσήλικας δεν έχει χάσει εκείνο το βλέμμα που ξέρει να σε υποτάσσει και εκείνη τη βραχνή μπάσα φωνή στην οποία η νεαρή Παριζιάνα δε θα αντισταθεί. Η Maria Schneider είναι μια νεαρή μποέμ ηθοποιός που τα κατσαρά της μαλλιά, η ζωντάνια και το νεανικό της κορμί της θα παρασύρουν στη δίνη τους το μεσήλικα Brando.

2. Match Point

Στην ίσως πιο σεξουαλική ταινία της μακροβιότατης καριέρας του, ο Woody Allen επιλέγει να ενώσει με τα δεσμά του πάθους (ίσως και του έρωτα) τη Scarlett Johansson με τον Jonathan Rhys Meyers. Ο παράνομος έρωτας τους θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα love (ίσως και sex) story που μοιάζει να μην εκτονώνεται ποτέ. Και φυσικά βρίσκει ιδανικό σύμμαχο στα σαρκώδη χείλη της Scarlet και στα μάτια του Jonathan.

3. Natural Born Killers

Ο Mickey και η Malory Κnox είναι εραστές. Είναι οι ιδανικοί εραστές, είναι μια ωρολογιακή βόμβα, είναι και η έκρηξη της. Και εδώ όμως αυτή η έκρηξη είναι καταστροφική και δεν δείχνει έλεος σε τίποτα και σε κανένα. Δύο νέοι λοιπόν με παδικά τραύματα που η τύχη ενώνει όχι μόνο τα κορμιά αλλά και τα νοσηρά τους μυαλά σκορπούν το θάνατο αδιακρίτως, δίχως σκοπό και δίχως λογική. Μια ταινία σκληρή όπου το σεξουαλικό πάθος δεν κατηγορείται για τίποτα, απλώς υπάρχει, ενώνει και παρασύρει.

4. Pretty Woman

Τη σεξουαλική έλξη, αυτή που περνά αγέρωχη και δεν εκτονώνεται ποτέ, κανείς δεν την πέρασε για έρωτα. Ο έρωτας έχει να κάνει με αστέρια με φεγγάρια και με κάτι λίγο από παραμύθι. Τα σέξι κινηματογραφικά ζευγάρια δεν βρίσκονται όμως μονάχα κάτω από τις επιταγές του αχαλίνωτου, καταστροφικού πάθους αλλά συχνά ζούνε και το παραμύθι τους. Η Τζούλια Ρόμπερτς ως Σταχτοπούτα εν έτει 1989 με δερμάτινες μπότες και δίμετρα πόδια υποκύπτει στη γοητεία του πλούσιου, πλην τίμιου και γοητευτικού Richard Gere και ζουν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

5. Alfie

Το αν ο Jude Law προτίμησε τα κάλη της νταντά των παιδιών του από τα κάλη της ομολογουμένως σούπερσέξυ Sienna Miller είναι κάτι που θα πρέπει για λίγο να αφήσουμε στην άκρη. Εδώ θα επικεντρωθούμε στη σκηνή που η Sienna θα μπει στο αυτοκίνητο του Jude με μία γούνα και ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες. Κάθεται, του χαμογελάει, ανάβουν τσιγάρο, ο καπνός βγαίνει από τα χείλη της και εκείνος συνεχίζει να της χαμογελάει. Εκείνος οδηγεί και χαμογελά, εκείνη τον κοιτάζει βαθιά μέσα στα μάτια και δίχως να κοπιάζει ιδιαίτερα τον απολανεί. Ένας ‘’έρωτας’’ δίχως μέλλον, δίχως προοπτική. Δύο πανέμορφοι, σέξυ εραστές που θα παραδοθούν στη στιγμή, θα γραπώσουν το πάθος και θα το σφιχταγκαλιάσουν μέχρι να εκτονωθεί.

6. Chocolat

Το love story μας μοιάζει και εδώ αθώο και ο έρωτας έχει τη μορφή κατακτητή και όχι μασκοφόρου εκδικητή. Θα πετάξει τα βέλη του στη Juliette Binoche και στον Johnny Depp, και με φόντο τη γαλλική επαρχία, οι δύο πρωταγωνιστές θα αφεθούν δίχως δεύτερες σκέψεις σε μια ερωτική ιστορία περισσότερο ρομαντική απ’ ότι σέξι. Και όμως, τόσο η Binoche όσο και ο Depp σφύζουν από ζωντάνια και εξωστρεφή αισθησιασμό. Με άλλα λόγια, οι καμπύλες και το συγκρατημένα σέξι χαμόγελο της Binoche, το πρόστυχο βλέμμα, το μποέμ στυλ και η πάντα βαθιά φωνή του Depp δε θα αφήσουν ασυγκίνητους κανέναν απο τους εκπροσώπους των δύο φύλων.

7. Λεωφορείο ο Πόθος

Ίσως ο πιο σέξι άντρας όλων των εποχών, ίσως και στην πιο σέξι-ώριμη εκδοχή του.

Ίσως και μία από τις καλύτερες ιστορίες που μας έχει αφηγηθεί ο παγκόσμιος κινηματογράφος. Ο Stanley, η Stella και η Blanche ζουν στο ίδιο σπίτι. Το σεξαπίλ του Brando δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία από τις δύο πρωταγωνίστριες και η κατάσταση δεν αργεί να εκτροχιαστεί. Ο έρωτας εδώ λάμπει δια της απουσίας του, αντιθέτως το υπόγειο σεξαπίλ θα γεμίσει κάθε εκατοστό της οθόνης. Εάν είσαι γυναίκα από 15 έως 95 ετών ο Marlon Brando υπόσχεται να μην αφήσει τα μάτια σου να ξεκολλήσουν από το κορμί, τη φωνή και το βλέμμα του. Εάν είσαι άντρας μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στις καμπύλες και την αθωότητα της Stella και στην άγρια τρέλα και τη σέξι ωριμότητα της Blanche.

8. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι

Η Lena Olin, το μαύρο καπέλο της, το γυμνασμένο της κορμί και τα μαύρα δαντελωτά της εσώρουχα αρκούν για να απογειώσουν το σεξαπίλ της ταινίας. Αν σ’αυτά προσθέσουμε τον υποκριτικό χαμαιλέοντα, Daniel Day Lewis, που εδώ υψώνει το ανάστημα του και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο Δον Ζουάν που στο βλέμμα του γυρνάνε τα γυναικεία κεφάλια και τρίζουν τα κάθε είδους πατώματα νομίζω πως περιττεύει οποιαδήποτε ανάλυση περί του πηγαίου σεξαπίλ του ζευγαριού Lewis-Olin αλλά και ολόκληρης της ταινίας, μιας ταινίας που σφύζει από αισθησιασμό και ξυπνάει ένστικτα και συναισθήματα.

9. Vicky Cristina Barcelona

Ο γηραιός Γούντι φιγουράρει με μια ακόμη ταινία του στη λίστα αυτή. Ένα ιδιόμορφο ερωτικό τρίγωνο, με φόντο αυτή τη φορά την ισπανική επαρχία. Έχουμε μια Scarlett, ένα Javier και μια Penelope. Ας με συγχωρέσει η Σκάρλετ, αλλά εδώ είναι η Penelope που κερδίζει επάξια μια θέση στο πάνθεον των πιο σέξι πρωταγωνιστριών. Το κορμί, η φωνή, τα χείλη, το μεσογειακό ταπεραμέντο μπορούν και δε θα διστάσουν να γίνουν εμμονή. Ο Javier τώρα εμφανίζεται στην οθόνη και υπόσχεται να σας κάνει να ψάχνετε το σαγόνι σας στο πάτωμα, να ερωτευτείτε τα μάτια, τα χείλη, το στυλ του και να αποφασίσετε να αφήσετε δουλεία, σπίτι, οικογένεια, πατρίδα, να τον απαγάγετε και να ζήσετε μαζί του αιωνιώς στη Σεβίλλη, ίσως και σε μια παραλία της Χαβάης.

10. La piscine

Η πισίνα στον κινηματογράφο αποτελεί συχνά σύμβολο αισθησιασμού και σεξουαλικότητας. Μάλλον είναι το συναίσθημα μιας υγρής κλειστοφοβίας. Η θάλασσα ανοίγεται μπροστά σου, η θάλασσα σε απομακρύνει και το γαλάζιο ορθώνεται μπροστά σου πιο απέραντο από ποτέ. Η πισίνα δε σ’ αφήνει να ξεφύγεις, οι τέσσερις τοίχοι ορθώνονται εδώ απαγορευτικοί και σε καλούν να υποκύψεις. Ακριβώς ένας τέτοιος αναπόδραστος αισθησιασμός επικρατεί και στην ταινία αυτή. Και βρίσκει ιδανικούς συμμάχους στον Delon και στη Romy Schneider. Ο Alain Delon εδώ θυμίζει μια πιο σέξι, αμαρτωλή εκδοχή του συζύγου της Barbie, κατά κόσμον Ken. Αποκηρύσσει το ασέξουαλ του Ken διατηρώντας όμως την αψεγάδιαστη ομορφιά του, αναζητώντας και βρίσκοντας τη δικιά του Barbie στη σκοτεινά σέξι, ώριμη Romy Schneider.

11. Έκλειψη

Ένα love story με φόντο το χρηματιστήριο. Μια ιστορία για την αγάπη, τον υλισμό και την καταστροφική τους σχέση. Ο Alain Delon αυτή τη φορά δεν μοιάζει τόσο με τον Ken αλλά λαμβάνει τη μορφή ενός γοητευτικού πλην εργασιομανούς golden boy και η Monica Vitti ως το υποψήφιο έτερον του ήμισυ είναι μια θλιμμένη μεταφράστρια που αναζητά το νόημα της ζωής στους δρόμους της Ρώμης και ίσως στα μάτια του Delon. Για πολλούς η Monica Vitti ήταν ένα από τα πιο ηχηρά sex symbols των δεκαετιών ’60 και ’70. Εδώ δεν είναι η τυπικά σεξουαλική παρουσία που θα γεμίσει την οθόνη σας με το πληθωρικό της ταπεραμέντο, αλλά εκείνη η γυναίκα που θα σας κάνει να προσκυνήσετε το βάδισμα, την κίνηση της και να ερωτευτείτε τον τρόπο που τινάζει τα μαλλιά της και τον τρόπο που σας κοιτάζει βαθιά μέσα στα μάτια. Ο Alain Delon, αντιπροσωπεύει τον εγωκεντρικό, άπιαστο κούκλο, αυτόν που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να υποτάξει, να κάνει δικό της, αν όχι από έρωτα, σίγουρα από εγωισμό.

12. Βασικό Ένστικτο

Μάλλον το πιο σεξουαλικό βλέμμα στην ιστορία του κινηματογράφου, σίγουρα τα πιο σεξουαλικά πόδια. Η Sharon Stone δεν είναι απλώς μια σεξουαλική γυναίκα, όπως εκείνη με το μεγάλο στήθος που χάζευες κάθε μέρα στη διπλανή ξαπλώστρα, ούτε όπως εκείνη με τα βαθιά γαλάζια μάτια που κάθισε απέναντι σου στον ηλεκτρικό. Η Sharon Stone είναι ένα πλάσμα εξωγήινο, που μπορεί να μαγνητίσει, να αποπλανήσει κάθε αρσενικό στο πέρασμα της, είναι μια ιδέα, μια φαντασίωση. Στα δίχτυα του αναπόδραστου αισθησιασμού της εδώ θα πέσει ο Michael Douglas δίχως να σκέφτεται το αύριο, αλλά αρπάζοντας τη στιγμή (και το κορμί της Sharon Stone) από τα μαλλιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;