Κρουασανάκια με γέμιση Nutella’s.
Μια συνταγή για εύκολα πεντανόστιμα κρουασανάκια για όλες τις ώρες και όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο κρύο
120 γρ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
Nutella για τη γέμιση
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ασπράδι του αυγού. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάτζο του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, διαστάσεων περίπου 30×40 εκ.
Κόβουμε πρώτα το φύλλο σε λωρίδες πάχους 10 εκ. και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε 5 τρίγωνα κομμάτια. Απλώνουμε λίγη nutella στη βάση κάθε τριγώνου και ρολάρουμε προς την κορυφή του, ούτως ώστε να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα κρουασάν.
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι διογκώνονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο και αλείφουμε με αυτόν τα κρουασανάκια. Τα ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους,τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Χαλάνδρι
1.500
Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού
Εποχιακή Εργασία
04-03-2024
Αγιος Γορδιος