Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 1 – 8 Σεπτεμβρίου 2014

zodia

από την Λίλιαν Σίμου

Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και ξεκινά η σχολική περίοδος, με πρώτες τις πανεπιστημιακές σχολές να ανοίγουν τις πόρτες τους, προκειμένου να υποδεχτούν τους φοιτητές της εξεταστικής.

Η αστρολογική πρόβλεψη της εβδομάδας μπορεί να εστιαστεί στους δύο πλανήτες που συμβολίζουν την γνώση: τον Ερμή και τον Δία.

Ο Ερμής στην Παρθένο, όπως συχνά είναι αυτή την εποχή στην αρχή της εβδομάδας, βοηθά τον αναλυτικό νου και την λεπτομέρεια στη γνώση, ενώ στη συνέχεια περνά στο ζώδιο του Ζυγού, ζώδιο των κοινωνικών σχέσεων.

Ο Δίας στον Λέοντα, παραμένει για ένα ολόκληρο έτος, μέχρι τον Αύγουστο του 2015, είναι η διεύρυνση της γνώσης, η διδασκαλία ως έργο επιμόρφωσης, ανάπτυξης και δεξιότητας.

Ο Δίας σχηματίζει αυτές τις μέρες σύνοδο με τον αστεροειδή Ίριδα. Η Ίρις, όπως ήδη αναφέρουμε στο άρθρο «Αστεροειδής Ίρις (Iris 7) – Η αναζήτηση του Ουράνιου Τόξου στη ζωή μας», είναι η θηλυκή πλευρά του Ερμή κατά μία εκδοχή.

Είναι το θηλυκό αρχέτυπο σε αντιδιαστολή με το αρσενικό, τον Ερμή. Το σύμβολο ήταν το ουράνιο τόξο, και στο ωροσκόπιο η ενέργεια αυτή φαίνεται να καλύπτει όλα τα χρώματα του φάσματος του φωτός: τελικά, αποτελεί το φως της καθαρής συνείδησης.

Ο Ερμής δείχνει τι πιστεύουμε, σκεπτόμαστε και πώς επικοινωνούμε σε μία διαλεκτική συνείδηση. Είναι η ενέργεια yang και κατευθύνεται προς τα έξω.

Η Ίρις, ωστόσο, έχει ενέργεια yin και είναι δεκτική. Αυτή δείχνει πώς εμφανίζονται οι ιδέες, πώς ακούει, πώς αντιλαμβάνεται κάποιος διαισθητικά, εσωτερικά τις έννοιες και το πώς θα αντιμετωπίσει ολιστικά όλες τις πληροφορίες που προσλαμβάνονται από τον εξωτερικό κόσμο. Η Ίρις βοηθά να κατανοήσουμε τα πράγματα σε ένα βαθύ επίπεδο και να αναπτυχθούμε με σύνεση.

Καθώς ο Ερμής μέσα στην εβδομάδα θα σχηματίσει μία όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα και θα είναι ίσως λίγο δύσκολη η προσέγγιση των υποθέσεών μας με την απλή λογική, η Ίρις με τον Δία, μας παραπέμπουν σε ένα βαθύτερο τρόπο λειτουργίας,  αναζήτησης. Ο συνδυασμός βοηθά στην κατανόηση της ουσίας, την επιθυμία για περισσότερη γνώση, για εύρος αντίληψης και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

Καλό μας μήνα, καλό φθινόπωρο!

Συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο

Κριός

Ενδιαφέρουσα περίοδος για κάθε είδους σπουδές, γνώση, επικοινωνία και χόμπι. Έχετε δυνατότητα να επιλέξετε εκείνο που σας εμπνέει και να βάλετε ένα πρόγραμμα όμως αυστηρό. Μην αναλάβετε πολλές ευθύνες ή πολλές δεσμεύσεις παράλληλα. Ο ενθουσιασμός και η παρορμητική σας φύση, δεν σας επιτρέπουν να αναλογιστείτε το εύρος των δραστηριοτήτων σας, παρά …όταν είναι αρκετά αργά πια! Επομένως, μπορεί να επιθυμείτε να κάνετε πολλά παράλληλα, αλλά ας ξεκινήσετε από τα ουσιώδη και στην πορεία προσθέτετε και άλλα! Η σπίθα της δημιουργίας λειτουργεί μέσα από έμπνευση και γόνιμες ιδέες.

Ταύρος

Δεν αποκλείεται να γίνει ο προσωπικό σας χώρος, φιλόξενος για ανθρώπους του πνεύματος, προκειμένου να περάσετε όμορφες στιγμές ανταλλάσσοντας απόψεις, ιδέες, και γνώσεις. Θα αισθάνεστε όμορφα κοντά σε εκείνους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σας. Ηρεμία επικρατεί στην οικογένεια και τα προβλήματα λύνονται χωρίς κανένας να μπορεί να γίνει εμπόδιο. Η ζωή σας θα έχει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο σας.  Η γενναιοδωρία σας και η φιλοξενία θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα και θα έχετε πλάι σας ανθρώπους με κατανόηση.

Δίδυμοι

Συναντήσεις με ανθρώπους του πνεύματος, φέρνουν στην καθημερινότητά σας χαρά και πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Θα κάνετε αρκετά μικρά ταξίδια πιθανώς που θα εμπλουτίσουν τη γνώση και θα δώσουν απαντήσεις στην περιέργειά σας. Ο τρόπος που σκέφτεστε θα είναι πιο βαθύς και ουσιαστικός. Πηγή έμπνευσης για σας, θα είναι ένα βιβλίο, μία συζήτηση, ένα άκουσμα. Θα έχετε μία ιδιαίτερη αίσθηση και μία διαισθητική αντίληψη για πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας.  Λίγο δύσκολο θα είναι όμως να κατανοήσουν την σκέψη σας, αν και θα πείθετε με τον τρόπο που θα προβάλλετε τις ιδέες σας.

Καρκίνος

Η γόνιμη πλευρά σας αναπτύσσεται άνετα αυτές τις μέρες και μάλιστα το ένστικτο σας καθοδηγεί για το πώς πρέπει να χειριστείτε τις υποθέσεις σας. Αν σπουδάζετε ή αν στον επαγγελματικό τομέα χρειάζεται η έμπνευση και η δημιουργική άποψη, θα μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας. Διακρίνεστε και σας θεωρούν ξεχωριστούς, πολύτιμους για το έργο σας. Αφοσιώνεστε στην κατανόηση της τεχνικής ή της γνώσης και διαθέτετε μία υγιή και σταθερή άποψη για κάθε θέμα που σας ενδιαφέρει.

Λέων

Η επικοινωνία και η γνώση αναπτύσσονται πιο εύκολα αυτή την εποχή. Είστε ευνοημένοι και μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων, προκειμένου να πραγματοποιήσετε πολλούς από του στόχους σας. Ανοίξτε τα φτερά σας και προγραμματίστε σημαντικά σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Είναι ο καιρός που θα προσελκύσετε την επιτυχία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τις δυνατότητες σας για την διαχείριση των υλικών σας πόρων με έναν πλέον εποικοδομητικό τρόπο. Μπορεί να υπάρξουν κέρδη ή οφέλη μέσω των γνώσεων αλλά και της διαισθητικής σας αντίληψης. Η αισιοδοξία και η αγάπη θα είναι αρκετά έντονα συναισθήματα για εσάς. Έχετε την ευκαιρία να εξασφαλίσετε  ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωή σας.

lilian

Παρθένος

Από τα βάθη της ψυχής, πηγάζει μία ευγένεια και συμπόνια σας για τους άλλους. Θα ψάξετε να βρείτε την αλήθεια για την ζωή. Αναζητάτε το βαθύτερο νόημα σε ό,τι κάνετε και είστε σε θέση να λειτουργήσετε σωστά βάση του ενστίκτου σας. Συχνά θα αναζητάτε μία προσωρινή απομόνωση, προκειμένου να επεξεργαστείτε τις ιδέες πριν τις πραγματοποιήσετε. Οι αναβολές ή δυσκολίες,  θα καταλήξουν σε επιτυχία. Ρομαντικά όνειρα, φιλοσοφικές αναζητήσεις, σας ενδιαφέρουν περισσότερο αυτή την περίοδο. Η κατανόηση και η προσφορά θα σας φέρουν πιο κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Είναι μία περίοδος με ενδιαφέρουσες στιγμές έμπνευσης και βαθιάς αγάπης.

Ζυγός

Οι φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα θα έχουν  σημασία για εσάς αυτές τις ημέρες. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τις σκέψεις σας και  να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους . Θα εμφανιστούν ευκαιρίες που θα σας αναγκάσουν να γίνετε πιο ανοιχτοί, απαιτητικοί ή ριψοκίνδυνοι,  ενώ θα αναπτύξετε πολλά σχέδια με έμπνευση και δημιουργικές ιδέες. Θα βάλετε στόχους που θα ανταποκρίνονται πιο πολύ σε αυτά που ονειρεύεστε. Μην ξεχνάτε ότι αυτός που κερδίζει είναι αυτός που τολμά. Τα οφέλη πρέρχονται από άτομα που έχουν καλή κοινωνική θέση και σας βοηθούν. Οι φιλοδοξίες σας επιτυγχάνονται από την υποστήριξη ισχυρών φίλων .

Σκορπιός

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τις προοπτικές και τις φιλοδοξίες σας, καθώς ευκαιρίες παρουσιάζοντα. Επειδή ενδέχεται να αισθάνεστε μεγάλη εμπιστοσύνη στις γνώσεις ή στην αντίληψή σας, καλό θα ήταν να μην φανείτε πολύ πομπώδεις στο κοινωνικό περιβάλλον. Θα συναντήσετε τα κατάλληλα άτομα που θα σας στηρίξουν και θα προωθήσουν την πρόοδό σας. Γνώσεις, ιδέες και έμπνευση θα τύχουν θετικής αποδοχής και μπορεί να σας βοηθήσουν να διακριθείτε. Θα είναι εύκολο να διευρύνετε τον κύκλο σας.

Τοξότης

Αν είστε σε κάποια σχολή ή σας ενδιαφέρει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα  έχετε την ευχέρεια να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Η μελέτη θα είναι ευχάριστη ασχολία και θα αποδίδει καρπούς. Θα σας δοθεί το έναυσμα να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αποκτήσετε ένα υψηλό επίπεδο γνώσης. Οφέλη μπορεί να προκύψουν από μία γνώση που φαίνεται διαφορετική ή ξένη προς τις έως τώρα γνώσεις και ιδέες σας. Η διάθεση σας θα αλλάξει σημαντικά και θα έχετε την σπίθα δημιουργικής έμπνευσης. Θα έχει βαρύτητα το νόημα της ζωής και μπορεί να προβληματιστείτε έντονα για την φιλοσοφία που σας αγγίζει. Οι στενοί ορίζοντες ή άνθρωποι με στενότητα πνεύματος, θα σας κουράσουν.

Αιγόκερως

Μία ενδιαφέρουσα περίοδος είναι αυτή για σας, καθώς περνάτε από την λογική, στην πνευματική αναζήτηση και έμπνευση. Η πρακτική πλευρά της ζωής, συνδέεται με την πνευματικότητα και τις δονήσεις της ψυχής.  Σημαντική βοήθεια μπορεί να σας προσφέρει το ταίρι σας. Θα σας απασχολήσει η προοπτική μίας πρακτικής απολαβής μακροπρόθεσμα, και δεν αποκλείεται να επενδύσετε μέσω της γνώσης για τον λόγο αυτό. Σας ενδιαφέρει να έχετε μία ισορροπημένη εσωτερική και εξωτερική ευεξία.  Ως εκ τούτου, θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις βαθύτερες ανάγκες, φοβίες, αγωνίες και θα βρείτε λύσεις.

Υδροχόος

Οι σχέσεις και η συναναστροφή μέσω των κοινωνικών επαφών, φαίνεται πως σας βοηθούν να διευρύνετε ορίζοντες πνευματικούς. Η ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και εμπειριών, είναι πολύτιμα δώρα για σας. Ας είστε ανοιχτοί και θετικοί. Η διορατική σας ικανότητα ανοίγει και θα πλησιάσετε τα κατάλληλα άτομα που θα σας στηρίξουν ποικιλοτρόπως. Οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε σχέση προσωπική, συνεργασίας ή επαγγελματική, είναι σε θέση να γίνουν αποδέκτες του έργου σας ή να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι, για να προχωρήσετε. Αποφύγετε λοιπόν, όσους δεν είναι δημιουργικοί και θετικοί.

Ιχθείς

Στον χώρο με τις καθημερινές ασχολίες μπορεί να αποδώσει το έργο σας , ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις περιορίζουν την έμπνευση και την ατομική πρωτοβουλία. Ωστόσο, ας είστε δημιουργικοί όσο το δυνατόν. Οι συμβουλές σας, ο λόγος σας, η άποψή σας, εκτιμώνται και θα σας βοηθήσει το περιβάλλον να αναπτύξετε τα ταλέντα σας. Μην αποθαρρύνεστε αν η αναγνώριση ακόμη καθυστερεί. Θα πρέπει προφανώς να εστιαστείτε σε λεπτομέρειες για να κάνετε το έργο σας περισσότερο ποιοτικό και να στηρίξετε εκείνους που είναι πιο αδύναμοι ή με μικρότερες ικανότητες από εσάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;