Ο Σταμάτης Μαλέλης μιλάει για την αγάπη του για τη Neolaia, το μέλλον των media και τις προοπτικές που ανοίγονται.

malelis newnewnew

Καλωσορίζουμε τον Σταμάτη Μαλέλη, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της τηλεόρασης μέσα από πραγματικά καινοτόμες ιδέες. Πολλοί τον αποκαλούν -και όχι άδικα- γκουρού των media, αλλά ο ίδιος πάντα χαμηλών τόνων, στέκεται δίπλα στη νέα γενιά και συμβουλεύει τα παιδιά να τολμούν και να κυνηγούν πάντα τα όνειρα τους.

Κ. Μαλέλη, περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Αγωνία, ανασφάλεια, φόβος, ανυπομονησία, τόσα συναισθήματα. Τι γίνεται όμως μετά τις πανελλήνιες?

Οι εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή του ανθρώπου. Η επιτυχία στη σχολή που επέλεξε κάποιος, είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή για την οποία οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτελεί την αφετηρία και όχι τον προορισμό της ζωής μας. Όσο και να φαίνεται παράξενο, αφετηρία για νέα ξεκινήματα είναι και γι αυτούς που δεν πέτυχαν αυτό το στόχο. Μάλιστα καμιά φορά, αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι ακόμα πιο δημιουργικό και τελικά να οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή γιατί τελικά αυτό έχει σημασία, η ευτυχία. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές ασημαντότητες.

Μιλήσατε για επιτυχία, για ευτυχία, σημαντικές έννοιες που καθορίζουν τη ζωή του ανθρώπου. Υπάρχει κάποιο μυστικό για τα παραπάνω;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, άλλωστε ακόμη και αν υπήρχε αυτό θα ήταν διαφορετικό για τον καθένα και σίγουρα θα μεταβαλλόταν με τα χρόνια και τις καταστάσεις. Το «κυνήγι» της ευτυχίας είναι σκοπός ζωής, μαραθώνιος, όχι κατοστάρι! Αν ένα μπορούσα να πω μετά από τόσα χρόνια πείρας, είναι να κάνει ο καθένας αυτό που τον γεμίζει. Και ακόμα και αν δε σε οδηγήσει στον προορισμό, θα σε κάνει να ευχαριστηθείς το ταξίδι.

Στην πιο δύσκολη εποχή της χώρας μας, η αγωνία των νέων για το μέλλον και την επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι πιο έκδηλη από ποτέ. Εσείς ζήσατε και τις χρυσές εποχές των media και την βαριά κρίση τους. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το μέλλον των media και ποιες προοπτικές προσφέρουν στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτά;

Η χρυσή ευκαιρία είναι τώρα. Πάντα το καινούργιο, το φρέσκο, το  καινοτόμο για να δημιουργηθεί πρέπει να σαπίσει το παλιό. Αυτό συνέβη και τώρα και μάλιστα το βρίσκω υγιές.

Σήμερα δε μιλάμε για μονοδιάστατα media, αλλά για πλατφόρμες επικοινωνίας. Ζούμε στον πολυοθονικό κόσμο. Η πληροφορία τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα και την καταναλώνουμε παντού, στο κινητό μας, στο υπολογιστή μας, στο Tablet και φυσικά στην τηλεόραση.

Μιλάμε για την εποχή των συγκλίσεων και αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους νέους. Να μπουν στην νέα εποχή που έχει και τα καλά της! Τώρα η γνώση είναι αυτή που μετράει, αν  ξέρεις προχωράς, κανείς δε μπορεί να σε σταματήσει.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε και τη New Media Studies (http://www.newmediastudies.gr/) για να αναπτύξουμε τα νέα στελέχη των media, που με ήθος αλλά και πολύπλευρη γνώση θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο νέο τοπίο.

Mάλιστα, εμείς, στην κρίση αποφασίσαμε να επενδύσουμε δημιουργώντας το 1ο Media Concept Building.  Nέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στην καρδιά της πόλης, με στόχο να ενθαρρύνουμε τους σπουδαστές να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

skai studio cue_1

Web TV Studio, Radio Studio για μετάδοση Live εκπομπών, Studio Montage, Αίθουσες Καινοτομίας, Digital Room, όλα στα χέρια των σπουδαστών για να δουν τα media, όπως είναι, στην πράξη.

malelis21-649x374_1

Η αλήθεια είναι ότι η New Media Studies πρώτη είδε την ευκαιρία και έδωσε μια νέα δυναμική στο χώρο της εκπαίδευση στα media. Ποια είναι τα στοιχεία που πιστεύετε ότι σας διαφοροποιούν τόσο πολύ από τον ανταγωνισμό?

Πρώτα απ’ όλα η ψυχή της New Media Studies και η διαφορετική φιλοσοφία που δημιουργούμε σε αυτό που λέγεται τηλεόραση και new media. Όταν ξεκινούσα τη σχολή ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσουμε τους αυριανούς συνεργάτες που θα έχουν τη γνώση αλλά και το χαρακτήρα για να κάνουν το διαφορετικό.

Επίσης, η οπτική μας γύρω από τον αυριανό δημοσιογράφο. Εμείς είδαμε τη νέα media personality, τον άνθρωπο δηλαδή που θα συνδυάζει γνώσεις τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, διαδικτυακής, ραδιοφωνικής δημοσιογραφίας και θα ξέρει να επικοινωνεί σωστά.

Έτσι δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με πάνω από είκοσι τρία μαθήματα (http://www.newmediastudies.gr/). Ανάμεσα τους η δημοσιογραφική έρευνα, η δημοσιογραφική γραφή, το πολιτικό ρεπορτάζ, η αθλητική δημοσιογραφία, η τηλεπαρουσίαση, η τηλεσκηνοθεσία, η παραγωγή εκπομπών, η ραδιοφωνική δημοσιογραφία, η ορθοφωνία, τα social media, η επικοινωνία, οι δημόσιες σχέσεις .

Radio Low

3 εξάμηνα γεμάτα βιωματική γνώση και πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες. Όλοι οι σπουδαστές μπαίνουν στο studio, κάνουν montage, ρεπορτάζ μπροστά στην κάμερα, autocue, κάνουν την δική τους ραδιοφωνική εκπομπή και πολλά άλλα. Και όλα αυτά, γίνονται από την αρχή της φοίτησης και ολοκληρώνονται το 3ο εξάμηνο, το οποίο είναι εξ’ ολοκλήρου πρακτική στις εγκαταστάσεις του ομίλου ΣΚΑΙ.

Σημαντικό επίσης είναι ότι όλοι οι καθηγητές είναι άνθρωποι της αγοράς (http://www.newmediastudies.gr/), είναι επαγγελματίες αναγνωρισμένοι, που εργάζονται σήμερα σε μεγάλους ομίλους media και πολυεθνικές εταιρίες

Παρόλα αυτά το ζητούμενο είναι και η απορρόφηση στο τέλος των σπουδών. Τι κάνετε γι’ αυτό το θέμα?

Καταρχάς η λέξη απορρόφηση για μας είναι απαγορευμένη – λέει γελώντας. Δείχνει παθητική στάση στη ζωή και η δημοσιογραφία και τα media θέλουν νεύρο, δυναμισμό, τσαμπουκά.

Εμείς μιλάμε για διεκδίκηση της θέσης εργασίας μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις που προσφέρει η New Media Studies.

Συγκεκριμένα, έχουμε άμεση διασύνδεση με τα μεγαλύτερα συγκροτήματα media στην Ελλάδα όπου οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν είτε ως δημοσιογράφοι είτε σε τμήματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε εταιρίες.

Για να τα πούμε σε νούμερα το 100% των μαθητών κάνουν πρακτική σε μεάλους οργανισμούς, σχεδόν το 40% παραμένει ως μισθωτός, ενώ πάνω απο το 67% βρίσκει εργασία μέσα στο εξάμηνο απο την αποφοίητηση.

Κλείνοντας μας είπε ῾Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά που έχουν φοιτήσει αυτές τις χρονιές. Βγαίνει η νέα γενιά που θα κατακτήσει αυτούς τους χώρους. Το παλιό τελειώνει και αρχίζει το καινούργιο. Οι απόφοιτοι μας δουλεύουν σχεδόν σε όλα τα κανάλια και σε πολλά site. Προσκαλώ όλους τους νέους να τολμήσουν να κάνουν το διαφορετικό και να είναι σίγουροι οτι θα αποζημιωθούν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και νομίζω το πακέτο αυτό είναι ότι ακριβώς έχει ανάγκη η αγορά σήμερα, αδιαμφισβήτητα. Τυχεροί λοιπόν οι σπουδαστές της New Media Studies, που και μόνο με την δική σας παρουσία εκεί, η επιτυχία είναι εγγυημένη. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Οι εγγραφές στη New Media Studies έχουν ξεκινήσει και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για να γνωρίσετε καλύτερα την New Media Studies, επισκεφθείτε το http://www.newmediastudies.gr/ ή επικοινωνήστε με το 210-7709100

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;