Κινητοποίηση ΜΑΣ και φοιτητικών συλλόγων για τις διαγραφές φοιτητών

mas

Σε κινητοποιήσεις προχωράει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών την Πέμπτη 28 Αυγούστου, με κεντρικό αίτημα «κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος».

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνονται κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας, ενώ θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα, το ΜΑΣ καλεί παράλληλα τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να οργανώσουν άμεσα την πάλη, ώστε να μη διαγραφεί κανένας φοιτητής που θέλει και παλεύει να τελειώσει τις σπουδές του.

Μάλιστα, το ΜΑΣ κάνει έκκληση στους φοιτητές να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Πρυτάνεις, Προέδρους, Κοσμήτορες, Προϊσταμένους με αίτημα όλοι οι φοιτητές που το θέλουν να πάρουν μέρος στην εξεταστική.

Έτσι, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Νοσηλευτικής, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Αγωγή, του Γεωλογικού, του Βιολογικού, της Φιλοσοφικής, της Ιατρικής και του Οικονομικού της Νομικής, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Συλλόγου Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και των Χημικών Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών από το ΤΕΙ Αθήνας, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 28/8 στις 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Από την άλλη, μετά το κάλεσμα του ΜΑΣ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 9:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Επίσης, η Γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί στη διοίκηση του ΤΕΙ της πόλης.

Δείτε αναλυτικά τις κινήσεις του Υπουργείου για τη διαγραφή φοιτητών εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;