Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Νέες στάσεις μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου

Τέλος Ιουλίου ο Προαστιακός στην Μεταμόρφωση

Το νέο σχέδιο επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου προβλέπει την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 32 χιλιομέτρων, που θα ξεκινά από τον κόμβο του προαστιακού στο Κορωπί και θα καταλήγει στον Νέο Λιμένα Λαυρίου.

Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το έργο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το αργότερο μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, το σχέδιο αυτό προβλέπει την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 32 χιλιομέτρων, που θα καταλήγει στον Νέο Λιμένα Λαυρίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί καθημερινά 300.000 επιβάτες, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και όσοι θα χρησιμοποιήσουν το μέσο, προκειμένου να φτάσουν στο Αεροδρόμιο από το λιμάνι του Λαυρίου και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα,  προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Μαρκόπουλο και το λιμάνι Λαυρίου και επτά ενδιάμεσες στάσεις: Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρίτη, Περιγιάλι, Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου.

Αν και οι μελέτες κατασκευής δεν έχουν προχωρήσει ακόμα, εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 140 εκατ. ευρώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;