Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή του

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή του

Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική» ανακοίνωσε πως ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ο υπουργός ανέφερε πως η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας ενώ διευκρίνισε πως  η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

Πιο αναλυτικά υπογράμμισε

«Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη»

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ” αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ” αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΗΜ
35 - 37
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;