The Nomad Caravan - the (Mongol) Rally so far…

Θυμάστε που λέγαμε για 3 τρελούς που αποφάσισαν να τρέξουν σε ένα Ράλλυ μέχρι τη Μογγολία με ένα κουβά-αυτοκινητάκι κάτω των 1.000 κυβικών;

Ε, έχουμε νέα!

Μίλησα με τα παιδιά και μου έδωσαν updates για όσα έχουν ζήσει ως τώρα. Και είναι πολλά… Σκέψου λίγο, έχουν ήδη διασχίσει 8 χώρες και as we speak διασχίζουν την 9η.

Ξεκίνησαν από την Τσεχία, που ήταν η δεύτερη εκκίνηση για το Ράλλυ. Εκεί ήταν ένα πάρτυ. Μουσικές, δρώμενα, freak shows, fire shows, DJ sets και άφθονη μπύρα. Είδαν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που συμμετέχουν και κάποιοι τύποι απλά το έχουν τερματίσει: αγελαδοκεφαλές, φοινικόδεντρα ή τάρανδοι, «φτιαγμένες» λιμουζίνες και παγωτατζίδικα έτοιμα να διασχίσουν ερήμους και ένας τύπος που απλά αποφάσισε να «στρώσει» την καινούρια του Ferrari στις στέπες! Γνώρισαν κόσμο, αντάλλαξαν εμπειρίες και ιστορίες και ξεκίνησαν επίσημα το Ράλλυ.

Tsexia ekkinisi

Κατέβηκαν την Τσεχία, μετά μπήκαν Ουγγαρία, έψαξαν μανιωδώς γκούλας, μετά Αυστρία, Σερβία και FYROM.

Και μετά Ελλαδίτσα. Θεσσαλονίκη FTW. Εκεί έμειναν 2 μέρες, κανόνισαν όλες τις λεπτομέρειες, έπαιξαν tetris στο αμάξι για να τα χωρέσει όλα και να μείνει χώρος και για εκείνους, έφαγαν σουβλάκια, διασκέδασαν the Greek way και την επόμενη ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ασία.

Όταν έφτασαν στα σύνορα, ήρθαν αντιμέτωποι με μια έκπληξη. Μόλις είχε τελειώσει το Ραμαζάνι και όλοι οι Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι πήγαιναν πίσω στη χώρα τους για διακοπές. Αυτό είχε σα συνέπεια να περιμένουν 5 ώρες εκεί. Μπήκαν τελικά όταν είχε αλλάξει η μέρα και στάθηκαν τυχεροί που είχαν έναν γνωστό στην Κωνσταντινούπολη που είχε hostel και το άνοιξε τα ξημερώματα για να πάνε και να κοιμηθούν λιγάκι.

deep in Turkey 2

Από την επόμενη μέρα διασχίζουν την Τουρκία, περνώντας από το Βόσπορο, μπάνιο στη Μαύρη Θάλασσα, Κασταμονή, Σινώπη, Σαμψούντα, Ορντού, Παναγία Σουμελά, Μπαϊμπούρτ… Έτσι, για να πουν πως κάτι είδαν και εκεί…

Σειρά έχει το Ιράν (!). Τα παιδιά είναι τώρα εκεί και νομίζω πως περνούν το χρόνο τους μένοντας με ανοιχτό το στόμα με όσα βλέπουν και κάνουν. Οι πηγές μου (τα παιδιά δηλαδή) μου λένε πως μέχρι στιγμής έχουν περάσει από ερήμους, έχουν σταματήσει για λίγο σε Ταμπρίζ (γνωστό και ως Ταυρίδα), Καζβίν, Κασπία Θάλασσα και κατευθύνονται προς Τουρκμενιστάν.

iran4

Απλά καθημερινά πράματα σα να λέμε.

Το πρόγραμμά τους έχει ως εξής: Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Ρωσία και τέλος Μογγολία.

Ας τους ευχηθώ καλή συνέχεια, ας μου ευχηθώ κάποτε να βρω τα κότσια να κάνω το 1/10 από αυτό που κάνουν εκείνοι και δεσμεύομαι πως θα μάθω κι άλλα για να ενημερώσω αναλόγως.

Μέχρι τότε μπορείτε να βλέπετε και μόνοι σας στις σελίδες τους:

https://thenomadcaravan.wordpress.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;