Προαστιακός: Δύο ώρες Αθήνα - Πάτρα το 2017

neratziotissa

Νέα σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο καιρό, για την ολοκλήρωση των εργασιών του Προαστιακού στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη. Με την ολοκλήρωση του έργου, που υπολογίζεται γύρω στο 2017, η απόσταση μεταξύ Αθήνας – Πάτρας θα καλύπτεται μέσα σε δύο ώρες! Προς το παρόν, ο Προαστιακός έχει ως τερματικό σταθμό στο Κιάτο.

Το φιλόδοξο αυτό έργο «κατασκευής υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη» κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ Α.Ε., η οποία προσέφερε έκπτωση 17,24%, και θα υπογράψει τη σύμβαση με την ΕΡΓΟΣΕ.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών στο εν λόγω τμήμα, το οποίο απαιτείται για την πλήρη λειτουργία της γραμμής και περιλαμβάνει τη σιδηροδρομική υποδομή, την αποκατάσταση του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή της σιδηροδρομικής επιδομής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στις σήραγγες και τα κτίρια εξυπηρέτησής τους, και ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση από το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας για τη σηματοτεχνική εξασφάλιση της γραμμής.

Ακόμη, το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης προστασίας συρμών ETCS γραμμής επιπέδου 1 και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο τμήμα από την έξοδο του σταθμού του Κιάτου, έως το σημείο σύνδεσης με τη μελλοντική γραμμή, που προβλέπεται να καταλήγει στο λιμάνι του Αιγίου, πριν από τη στάση της Ροδοδάφνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;