Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλοκαιρινή κατάθλιψη!

92595-I-Got-That-Summertime-Summertime-Sadness

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει έρωτας, χαρούμενη διάθεση, ήλιος, παιχνίδια στη θάλασσα, δυνατή μουσική, χορός μέχρι τελικής πτώσης και ανέμελες διακοπές. Ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι που αυτή την περίοδο του χρόνου βιώνουν την δική τους κατάθλιψη, την καλοκαιρινή κατάθλιψη. Δεν τραγουδάει τζάμπα λοιπόν η Lana Del Rey το Summertime Sadness… Κάτι ξέρει αυτή.

Οι επιστήμονες συνηθίζουν να την αποκαλούν Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή και μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι σε χώρες θερμές ή σε χώρες που το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυτού του είδους την κατάθλιψη!

Τα συνήθη συμπτώματα που εκδηλώνονται από την καλοκαιρινή κατάθλιψη είναι η απώλεια όρεξης για το οτιδήποτε, η δυσκολία στον ύπνο, το άγχος και η απώλεια βάρους.

Από τη μια τα έξοδα που απαιτούνται για τις διακοπές, από την άλλη το άγχος για το σώμα και η χαλάρωση του καθημερινού προγράμματος (που έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αλλάζουν τις διατροφικές συνήθειές τους, ακόμα και το ωράριο του ύπνου τους) όλα αυτά συνθέτουν το παζλ εκείνων των χαρακτηριστικών που οδηγούν στην καλοκαιρινή κατάθλιψη. Επίσης, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ζέστη, με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν να μένουν περισσότερο στο σπίτι τους και σιγά- σιγά αρχίζουν να χάνουν τη δυναμικότητά τους και να γίνονται μαλθακοί, οκνηροί και ράθυμοι!

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, μιας και είμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού, επιδιώξετε να κοιμάστε περισσότερο, να μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Αν δεν πάτε σε 2 ή 3 νησιά δεν σημαίνει ότι δεν κάνατε διακοπές! Κάντε γυμναστική, αλλά μην τρέχετε στα γυμναστήρια σαν τους τρελούς, καθώς η άθληση βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωραίο επίσης θα ήταν να συνδυάσετε την καθημερινή σας άσκηση με κάποιο θαλάσσιο σπορ!

Σε περίπτωση όμως που τα συμπτώματα είναι πολύ πιο έντονα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;