Οι 10 άνθρωποι με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο που δεν έζησαν ποτέ! Μέρος 2ο

romeo-juliet-1996-1200-l-tm

Συνεχίζοντας την λίστα μας, σας παρουσιάζουμε πέντε επιπλέον ακόμη πρόσωπα, που παρότι δεν έζησαν ποτέ, και δεν υπήρξαν αληθινά άτομα, αλλά ήταν μόνο αποτέλεσμα της ανθρώπινης φαντασίας και δημιουργικότητας, κατάφεραν να επηρεάσουν τον κόσμο, την ανάπτυξή του, και συνετέλεσαν στην πρόοδο διάφορων τομέων της ανθρώπινης δραστηριότητας εν γένει. Δείτε ποιος βρίσκεται στην κορυφή!

5. Rosie the Riveter

1941-rosie1-tm

Και τώρα προχωρούμε στην λίστα μας, με μια γυναίκα που αφορά τα κορίτσια! Η «Rosie the Rivete»r μπορεί να μην αποτελεί ένα γνωστό όνομα, αλλά η εικόνα της είναι σίγουρα γνωστή και οικεία σε όλους. Η Rosie είπε κάποτε ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα, και όπως έδειξε το πέρας του χρόνου, το πραγματοποίησαν και το απέδειξαν περίτρανα! Η Rosie κατάφερε σε μία δύσκολη κατά κοινή ομολογία εποχή να κινητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά γυναικών, που βρίσκονταν σε ηλικία εργασίας, για να βγουν από το σπίτι και να πάνε στα εργοστάσια, για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην πολεμική προσπάθεια που πραγματοποιούνταν. Αυτό αποτελεί πιθανώς ένα από τα αξιομνημόνευτα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μόλις οι πύλες των εργαζόμενων γυναικών άνοιξαν, δεν ξαναέκλεισαν ποτέ. Και τέλος, όλες οι γυναίκες που εργάζονται σε παραδοσιακά ανδρικά επαγγέλματα, οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Rosie.

4. Δαίδαλος και Ίκαρος (Daedalus and Icarus)

daedalus-icarus-l-tm

Μέσα σε ένα 24ωρο, είναι πλέον δυνατό να πετάξετε από τη μία πλευρά του πλανήτη στην άλλη. Αυτό το γεγονός, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας, ίσως να μην συνέβαινε ποτέ, αν δεν υπήρχαν τα μυθολογικά πρόσωπα Δαίδαλος και Ίκαρος!  Η ιστορία θέλει τον Δαίδαλο να κατασκεύασε μηχανικά φτερά για το γιο του, τον Ίκαρο, και από τότε που η ιστορία διατυπώθηκε, ο άνθρωπος έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του ουρανού και φυσικά την απόκτηση της ιδιότητας να πετάει… Αυτό τελικά, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και σήμερα, έγινε πραγματικότητα και ολόκληρος ο πλανήτης άλλαξε εικόνα και ρυθμούς χάρη σε αυτή την ιστορία, που πρόκειται για κατασκεύασμα της ανθρώπινης φαντασίας και δημιουργικότητας.

3. The Little Engine That Could

lilebook-tm

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτού του παιδικού βιβλίου, είναι ότι η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία και η σκληρή εργασία, συμβάλλουν δυναμικά στην επίτευξη των στόχων μας, ακόμη και όταν έχουμε να αναλάβουμε δύσκολα καθήκοντα και απαιτητικές υποχρεώσεις. Το βιβλίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή από τη σημερινή, το 1906. Έχει θεωρηθεί από πολλούς ως μια αλληγορία για το «αμερικανικό όνειρο». Η μεγάλη δημοτικότητα μάλιστα αυτού του βιβλίου, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στον μεγάλο αριθμό σεμιναρίων αυτοβοήθειας και «θετικής σκέψης» που βλέπουμε σήμερα, καθώς και στη συγγραφή διάφορων σχετικών βιβλίων.

2. Big Brother

big-brother-theater-tm

Στο νούμερο δύο, μια θέση πριν από την κορυφή, συναντούμε μια σχετικά σύγχρονη προσθήκη σε αυτόν τον κατάλογο, τον γνωστό σε όλους « Big Brother», καθώς επηρέασε τόσες πολλές κοινωνικές διαμαρτυρίες, που έπρεπε να συμπεριληφθεί εδώ. Το όνομά του επανέρχεται κάθε φορά που μια κυβέρνηση προσπερνά μια περιοριστική νομοθεσία, ή έναν νόμο που φαίνεται να αφαιρεί μερικές, αν όχι όλες, από τις ελευθερίες μας και τα απαράγραπτα δικαιώματά μας. Ο καθένας αναγνωρίζει το πρόσωπό του, ο καθένας ξέρει τι σημαίνει ο ίδιος, και όλοι είναι τρομοκρατημένοι στην ιδέα ότι η ζωή μας μπορεί να κυβερνηθεί από μία δική μας εκδοχή πλασματικού χαρακτήρα. Ο Big Brother, φυσικά, δημιουργήθηκε από τον George Orwell για το μυθιστόρημά του «Nineteen Eighty-Four».

1. Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Romeo and Juliet)

romeo-juliet-1996-1200-l-tm

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, μπορούν να κατηγορηθούν όχι μόνο για ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών μας, πάνω στο θέμα «τέλεια σχέση», αλλά νομίζω ότι ευθύνονται και για ένα υψηλό ποσοστό σημερινών διαζυγίων. Τα ζευγάρια αποφασίζοντας να παντρευτούν, αναζητούν το απόλυτο μιας σχέσης, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στο πάθος και τον ρομαντισμό, και όταν αρχίζει και… «σκοτεινιάζει» το ειδύλλιο (πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά) αισθάνονται εξαπατημένοι και πιστεύουν ότι ο γάμος τους έχει αποτύχει. Στην πραγματικότητα όμως, ένα παθιασμένο ειδύλλιο δεν απαιτεί κατ’ ανάγκη και έναν υγιή γάμο, αλλά πρωτίστως σεβασμό, αγάπη και φιλανθρωπία. Ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα πρέπει να λογοδοτήσουν για πολλά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;