Ισπανοί καλλιτέχνες εναντίον Ε.Ε. για τον πόλεμο στη Γάζα

SPX-04739455085

Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν πολλοί καλλιτέχνες της Ισπανίας, ανάμεσα στους οποίους και οι Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ και Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Πιο συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες ζητάνε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει μια ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας την εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλοι που συμμετέχουν στο κίνημα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό είναι οι σκηνοθέτες Μονσό Αρμεντάρις και Μπενίτο Σαμπράνο, οι ηθοποιοί Λόλα Ερέρα, Εδουάρδο Νοριέγα, Ρόζα Μαρία Σάρδα και οι μουσικοί Αμαράλ και Νάτσο Καμπίγιο.

Μάλιστα, οι Ισπανοί καλλιτέχνες χαρακτήρισαν τα γεγονότα στην περιοχή ως «γενοκτονία» κατά του παλαιστινιακού λαού και με την ανοικτή επιστολή, απαίτησαν ακόμη κατάπαυση του πυρός από τον ισραηλινό στρατό και κάλεσαν το Ισραήλ να «άρει τον αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, που μαίνεται για περισσότερο από μία δεκαετία».

Από την άλλη, σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Η περιοχή της Γάζας ζει ημέρες τρόμου, πολιορκείται και δέχεται επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τα σπίτια των Παλαιστινίων καταστράφηκαν, (οι Ισραηλινοί) τους αρνούνται την πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και την ελεύθερη κυκλοφορία τους σε νοσοκομεία, σχολεία και χωράφια, την ίδια ώρα που η διεθνής κοινότητα μένει άπραγη».

Τέλος, οι Ισπανοί καλλιτέχνες κατηγορούν ανοιχτά για το νέο αυτό κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή το Ισραήλ, που «συνεχίζει να προχωρά και να εισβάλλει σε παλαιστινιακά εδάφη αντί να επιστρέψει στα σύνορα του 1967».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;