Φιλοσοφικές Σχολές: Έρχονται τμήματα με δίδακτρα για αλλοδαπούς!

# 1filosofiki 10

Δείτε τι δηλώνει ο Υπουργός

Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι Φιλοσοφικές Σχολές στο κάλεσμα του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου-όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ- για τη λειτουργία προπτυχιακών τετραετών, με δίδακτρα στην αγγλική για αλλοδαπούς.

Oι Φιλοσοφικές Σχολές ανταποκρίθηκαν αμέσως, και είπαν θα σας στείλουμε τις προτάσεις μας για πρόγραμμα τετραετίες προπτυχιακό για μεταπτυχιακά και για αξιοποίηση του καλοκαιριού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

  • Τα summer camps τα οποία μπορούν να τα κάνουν κ. Αυτιά με οποιοδήποτε τρόπο. Δέκα μέρες στην Ελλάδα, να έρθεις σε μια επαφή με τον πολιτισμό της και να κάνεις και δέκα μέρες μαθήματα τέτοιου είδους σε ένα Πανεπιστήμιο με μια αμοιβή.

  •  Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός έχει πολλούς φίλους στην Κίνα. Είναι μια άσκηση την οποία επιχειρούσαμε να κάνουμε στις αρχές του 2000.

  • Αλλά περιοχές της χώρας που είναι κοντά στα σύνορα, μπορούν με ένα αγγλόφωνο Τμήμα στη Φιλοσοφική αλλά και στο Οικονομικό σε σπουδές δηλαδή Διοίκησης, σε σπουδές που δεν θέλουν βαριές εγκαταστάσεις, να απευθυνθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές και να έχουν με τα δίδακτρα ανθρώπους στην Ελλάδα που θα κάνουν τη ζωή τους εδώ και θα πληρώνουν στο Πανεπιστήμιο.

  • Στον ιδιωτικό τομέα, στη μεταλυκειακή μη ανώτατη εκπαίδευση μπορούμε να δώσουμε ελευθερία στην κίνηση αυτή. Όταν σου λέει ο άλλος ότι μπορώ να σου φέρω ένα φοιτητή από τα Βαλκάνια για μεταλυκειακές ή μη Τριτοβάθμια, γιατί του κλείνεις το δρόμο; Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που το υποστήριζα αυτό, υπήρχε πολύ μεγάλη άρνηση, πάρα πολύ μεγάλη άρνηση ότι αυτό δήθεν ευνοεί αυτούς που έχουν ιδιωτικά Ιδρύματα και τα λοιπά. Και έλεγα «βεβαίως, η Ελλάδα πως θα ζήσει;». Τότε βέβαια ήταν οι καλές εποχές και σε κοροϊδεύανε. Τώρα που έχουν έρθει οι πολύ δύσκολες εποχές είναι τρέλα να έχουμε αυτή τη δυνατότητα και να μην την ασκούμε και παράλληλα να λέμε «απερημώνονται τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, να οι πόλεις μας δεν έχουν φοιτητές» και ούτω καθ’ εξής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;