Γιατί δεν πρέπει να βλέπεις τηλεόραση όταν έχεις άγχος;

NervousWoman

Μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη υποχρεώσεις και στρες, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να καθίσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και να παρακολουθήσουν λίγη τηλεόραση, αντί να κάνουν κάτι άλλο. Μια ταινία δράσης ή μια κωμωδία μπορεί να μας κάνει να ξεχαστούμε για λίγο από τις έγνοιες της καθημερινότητας και τα προβλήματα που προκύπτουν σε καθημερινή βάση… Ή μήπως όχι;

Γερμανοί ερευνητές έρχονται να διαψεύσουν αυτήν την άποψη, και λένε, πως όταν βλέπουμε τηλεόραση, όχι μόνο δεν ξεκουραζόμαστε, αλλά υπάρχει και περίπτωση να πυροδοτηθούν μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, που μπορούν να αποτελέσουν πλήγμα μετέπειτα για την αυτοεκτίμησή μας!

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Journal of Communication”, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι οι πολυάσχολοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυξημένα επίπεδα κόπωσης και στρες πλήττονται από ενοχές, όταν αφιερώνουν χρόνο μπροστά από την τηλεόραση!

Συνολικά ρώτησαν 471 άτομα πως πέρασαν την προηγούμενη ημέρα τους, πως ένιωθαν μετά τη δουλειά και ποια ηλεκτρονικά μέσα χρησιμοποίησαν αφού επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όσοι αντιμετώπιζαν τα υψηλότερα επίπεδα στρες, ήταν και αυτοί που χαρακτήρισαν την τηλεόραση ως κωλυσιεργία. Ένιωθαν ότι όταν παρακολουθούν τηλεόραση αμελούν άλλες, πιο σημαντικές υποχρεώσεις κι έτσι δεν μπορούν τελικά να χαλαρώσουν.

Αυτή η αρνητική επίδραση της τηλεόρασης, τονίζουν οι ερευνητές, μπορεί να πηγάζει από την επιλογή συγκεκριμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων. Για παράδειγμα, ένα reality show που δε διεγείρει πνευματικά τον τηλεθεατή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, σε σύγκριση με ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;