Υγεία: Βρετανοί συνδέουν την ποδηλασία με τον καρκίνο του προστάτη

Υγεία: Βρετανοί συνδέουν την ποδηλασία με τον καρκίνο του προστάτη

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάνοντας 9 ώρες ποδήλατο την εβδομάδα αυξάνονται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” 5.000 εθελοντές, οι ερευνητές του University College του Λονδίνου είδαν ότι η χρήση ποδηλάτου για περίπου εννέα ώρες την εβδομάδα εξαπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε μεσήλικoυς άνδρες.

O δρ Μαρκ Χάμερ υπογράμμισε ότι:

«Τα αποτελέσματα, παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρα. Ενδεχομένως μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών που ασχολείται με την ποδηλασία να είναι πιο ευαισθητοποιημένη γύρω από την υγεία της, γεγονός που από μόνο του αυξάνει την πιθανότητα διάγνωσης. Οι μεσήλικοι ποδηλάτες, που έφταναν τους 2.500, δεν αποτελούσαν μεγάλο μέρος του δείγματος. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα αποτελέσματα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε δεινούς ποδηλάτες που παραμένουν στη σέλα του ποδηλάτου τους για περίπου εννέα ώρες την εβδομάδα και όχι σε άτομα που απλά πηγαίνουν στο γραφείο τους με το ποδήλατο»

«Βάσει των ευρημάτων μας εντοπίσαμε έναν άμεσο συσχετισμό ανάμεσα στον κίνδυνο εμφάνισης προστάτη και στην εντατική ποδηλασία σε ποδηλάτες άνω των 50 ετών»

Τέλος η ποδηλασία έχει συνδεθεί και με τον καρκίνο στα γεννητικά όργανα  εξαιτίας της άβολης θέσης επάνω στη σέλα του ποδηλάτου. Ο  πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας Λανς Αρμστρονγκ είχε διαγνωσθεί θετικά το 1996.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;