Άκου νεοέλληνα: Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση

AKOU_exofillo

Ένα εγχειρίδιο για κάθε νέο που θέλει να στοχαστεί, να αντιληφθεί ποιες είναι οι πληγές αυτής της χώρας και πώς μπορεί να τις θεραπεύσει, αποτελεί το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αβέρκιου Λουδάρου με τίτλο «άκου νεοέλληνα – οι οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται από τα καταστήματα Public.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν στην κατάρρευση του οικονομικού μοντέλου, καμία όμως ανάλυση δεν είχε επίκεντρο τη νεοελληνική νοοτροπία. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το «άκου νεοέλληνα», ένα βιβλίο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ενδοκόπηση και αυτοκριτική για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Ο συγγραφέας δεν εξετάζει οικονομικά δεδομένα, ούτε προχωράει σε πολιτικές αναλύσεις. Σχολιάζει τη νεοελληνική καθημερινότητα. Τι συμβαίνει στις οικογένεις και τα σχολεία, γιατί ένα κομμάτι της νεολαίας μένει παθητικό, πώς διαμορφώνονται οι μεταξύ μας σχέσεις.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περιοδικά αντιμετωπίζουμε συμφορές και βιώνουμε τραγωδίες, γιατί βιώνουμε ένα μεγάλο υπαρξιακό κενό, καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε τι θέλουμε, ούτε προς τα πού κατευθυνόμαστε. Η έλλειψη εσωτερικότητας και η αδυναμία αυτοπροσδιορισμού έχει οδηγήσει στο νεοελληνικό μεγαλοϊδεατισμό. Νομίζουμε ότι βρισκόμαστε στο κέντρο του κόσμου, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να είμαστε, καθώς δεν έχουμε κάνει τίποτα σπουδαίο. Αρκούμαστε στον ισχυρισμό ότι καταγόμαστε από σπουδαίους προγόνους, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα.

ΤΙΤΛΟΣ: «Άκου νεοέλληνα»

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αβέρκιος Λουδάρος

ISBN 9786185095000

ΣΕΛΙΔΕΣ 116

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14*21

ΤΙΜΗ 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως

ΔΙΑΘΕΣΗ: Public

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;