Φιλοσοφική Αθηνών: πανεπιστήμιο ή σκουπιδότοπος;

10510128_330697037086020_80155663_n

Αφού είδαμε απεργίες, καταλήψεις, εξεταστικές express, πλήρη συσκότιση και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, τώρα η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “παλεύει” με τα σκουπίδια.

Οι φοιτητές της σχολής, πέρα από το γεγονός ότι θα δίνουν μαθήματα όλο το καλοκαίρι, λόγω καθυστέρησης έναρξης των μαθημάτων, σε μία ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο, έρχονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με έναν σκουπιδότοπο, που εγγυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία τους.

Η απαράδεχτη και πρωτοφανής αυτή κατάσταση, οφείλεται στο γεγονός πως η σύμβαση του εργολάβου καθαριότητας έληξε, και η αρμόδια αρχή απέρριψε τον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε, με αποτέλεσμα μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πως θα καθαριστούν οι χώροι της σχολής στο μεσοδιάστημα.

10416743_330696893752701_915802330_n

Όπου και να βρεθείς, όπου και να σταθείς, θα αντικρίσεις εικόνες ντροπής και αποστροφής! Τα αμφιθέατρα έχουν γεμίσει σκουπίδια, με τα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια να γεμίζουν ακόμη και τους πίνακες πίσω από τις έδρες των καθηγητών! Σκουπίδια βρίσκονται παντού: στα έδρανα, στα σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να γλιστρούν ή να σκοντάφτουν σε αυτά, στις τουαλέτες, όπου η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτη και αποκρουστική, ακόμη και στους αύλειους χώρους.

10475313_330697440419313_755164249_n

Και πέρα από το γεγονός ότι οι αρμόδιοι αναφορικά με το θέμα δεν λαμβάνουν αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος, και την βελτίωση της ισχύουσας κατάστασης, οι κομματικές παρατάξεις, που το παίζουν πάντα κοντά και δίπλα στους συμφοιτητές τους, και ότι (και καλά) αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, έχουν κάνει “φτερά” και οι άλλοτε γεμάτοι εκλογικοί πάγκοι τους, είναι πλέον άδειοι, και γεμάτοι σκουπίδια. Βέβαια, τα σκουπίδια υπήρχαν και πριν εκεί και ενοχλούσαν με την ύπαρξη και ανυπόφορη δραστηριοποίησή τους…

Που είναι τώρα όμως όλοι αυτοί οι “φωνακλάδες” και “υπερασπιστές” των φοιτητών, για να βοηθήσουν στα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί; Με ποιο τρόπο συμβάλλουν στο θέμα της καθαριότητας; Η απάντηση είναι εύκολη: μόλις καθαριστεί η σχολή, θα ξαναεμφανιστούν, και θα συνεχίσουν την ενοχλητική κατά κοινή ομολογία δράση τους, γεμίζοντάς μας με φυλλάδια, και αερολογίες του κ..ου! Μέχρι τότε, θα μένουν μακριά από το κτίριο της Φιλοσοφικής και κυρίως από τους αγανακτισμένους φοιτητές.

Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα που δείχνουμε στους φοιτητές του εξωτερικού, που ήρθαν με διάφορα προγράμματα για σπουδές στη χώρα μας. Αυτή είναι η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα στο πετσί τους οι φοιτητές της Φιλοσοφικής και άλλων τμημάτων του Καποδιστριακού. Που είναι όμως η μέριμνα για την παιδεία; Που είναι το ενδιαφέρον του κράτους για τους φοιτητές και την τριτοβάθμια εκπαίδευση; Πότε θα εφαρμοστούν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις;

Ένα μόνο να θυμάστε: όσα συμβαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια, είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Το πανεπιστήμιο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας και της νοοτροπίας της. Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα εκεί είναι οι αυριανοί πολίτες, οι αυριανοί κυβερνήτες αυτής της χώρας. Αν δεν υπάρξει όμως ενδιαφέρον, ομαδικότητα, προβληματισμός, διάλογος και δραστηριοποίηση άμεσα, τα σημερινά “σκουπίδια” των σχολών, θα ξεχειλίζουν αύριο σε κάθε μεριά αυτής της κατατρεγμένης, από τη μοίρα και τα δεινά, χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;