Microsoft YouthSpark: H Ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο

microsoft-youthspark-8

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Ιουνίου η εκδήλωση Microsoft YouthSpark «H Ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Microsoft Hellas διοργάνωσε μία επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark με θέμα : «Η ενίσχυση των Νέων στον Ψηφιακό Κόσμο».

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ήταν μια ημερίδα με επίκεντρο τους Νέους και την ανάγκη να αυξήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με στόχο τη μείωση της ανεργίας, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ημερίδα φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές και νέους από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις ψηφιακές δεξιότητες που απέκτησαν μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Δ/νουσα Σύμβουλος της Microsoft Hellas δήλωσε: «Η δράση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, διότι μιλάμε για τους νέους και άρα για το μέλλον. Και καθώς κάθε μέρα που περνάει ο ψηφιακός κόσμος γίνεται ολοένα και αυξανόμενο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η ενίσχυση της γνώσης και των δεξιοτήτων των νέων στον τομέα αυτό οφείλει να είναι προτεραιότητα για όλους».

Στη συνέχεια ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του κ. Jan Muehlfeit, προέδρου της Microsoft Ευρώπης, ενώ ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και καταξιωμένες προσωπικότητες και στελέχη του χώρου, συμμετείχαν στις συζητήσεις των πάνελ και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Όπως υπογραμμίστηκε στα πάνελ της ημερίδας, η εντυπωσιακή απήχηση του προγράμματος τα τελευταία 2 χρόνια δίνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα μηνύματα και η στήριξη της πολιτείας κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Ο κος Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος της HePIS ανέφερε: «Η σημερνή εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πλούσιας και δημιουργικής χρονιάς για το Getbusy.gr. Το μέλλον της χώρας είναι οι νέοι και εμείς θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τα όνειρά τους», ενώ στην τοποθέτησή του ο κος Μανώλης Λαμποβάς, Project Manager του Getbusy.gr σημείωσε: «Τα αποτελέσματα του συνεδρίου αναδεικνύουν ότι με την υποστήριξη της Πολιτείας η διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική του Getbusy.gr θα αποκτήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και τους νέους».

Οι νικητές του φετινού online διαγωνισμού GetBusy ανακοινώθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης και ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών ως εξής:

nikites

To Microsoft YouthSpark είναι μια διεθνής εταιρική πρωτοβουλία με στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους παγκοσμίως,. Αποσκοπεί στην ενίσχυση των Νέων να οραματιστούν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, μέσω πρόσβασης σε μεγαλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση, απασχόληση και επιχειρηματικότητα, βοηθώντας τους με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο του Microsoft YouthSpark, η πρωτοβουλία GetBusy.gr, προσφέρει στους νέους Έλληνες άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για την αγορά εργασίας, καθώς και άλλα γνωστικά εφόδια για να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον. Μέσω του Getbusy.gr περισσότεροι από 13.000 νέοι έχουν αποκτήσει δεξιότητες στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ECDL.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;