The Mongol Rally 2014: Μάθε για το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα περιπέτειας του πλανήτη!

Φαντάσου τον εαυτό σου στη μέση της ερήμου. Το αμάξι σου έχει υπερθερμανθεί και βγάζει καπνούς. Έχεις μείνει με τρεις ρόδες και το κοντινότερο χωριό είναι 500χλμ μακριά. Και τα μόνα εργαλεία που έχεις στη διάθεσή σου είναι οι φίλοι σου. Τότε βρίσκεσαι στο Mongol Rally!

Τι είναι το Mongol Rally;

Είναι ο πιο μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας περιπέτειας στον πλανήτη.

Δεκάδες ομάδες με αμάξια κυβισμού μικρότερου από μια μηχανή του γκαζόν καλούνται να διασχίσουν το 1/3 του πλανήτη (ολόκληρου του πλανήτη!), υπολογισμένα 10.000 μίλια, από το Λονδίνο στο Ουλάν Μπατάρ της Μογγολίας, με σκοπό να συγκεντρώσουν λεφτά για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Νικητής δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η τρέλα του ταξιδιού! Έρημοι, βράχια, χώματα και λάσπες, βουνά και λαγκάδια, σπασμένα γεφύρια, χώρες στην εμπόλεμη ζώνη, και όλα αυτά με ένα αυτοκίνητο που πρέπει να είναι 1.000 κυβικά και κάτω.

Και θα με ρωτήσεις. Μα ποιος θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο;

Και σου απαντώ. Ο Σπύρος, ο Γιώργος και ο Ντάνιελ.

Ο Σπύρος, ο Γιώργος και ο Ντάνιελ, αποφάσισαν φέτος να ζήσουν την περιπέτεια της ζωής τους.

Αγόρασαν ένα μεταχειρισμένο Nissan Micra 10ετίας, 1.000 κυβικών, έκαναν αιτήσεις για μια πληθώρα visas σε χώρες που τελειώνουν σε -σταν (και είναι όλες στην Ασία), είπαν στις μανάδες τους ότι θα αργήσουν για φαγητό και είναι ένα βήμα πριν το μεγάλο εγχείρημα.

Η διοργάνωση δεν καλύπτει ούτε ασφάλεια, ούτε ομάδες υποστήριξης, ούτε καν τη διαδρομή. Υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης (ντάξει δύο, υπάρχει και μια δεύτερη εκκίνηση από Πράγα), ένα σημείο τερματισμού και ενδιάμεσα το χάος. Η κάθε ομάδα είναι απόλυτα ελεύθερη να χαράξει την πορεία της.

Οι τρεις φίλοι με την ομάδα τους, the Nomad Caravan, θα ακολουθήσουν αυτό που λέγεται «Νότια Πορεία», θα διασχίσουν όλη την Ευρώπη προς Νότο, την Τουρκία κατά μήκος μέχρι το Ιράκ, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, λίγο Ρωσία και για τέλος το καλύτερο, την απεραντοσύνη της Μογγολίας.

Σκοπός τους είναι να ενισχύσουν τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με τα λεφτά που θα μαζέψουν.

Τις Cool Earth, Charity:Water και H.E.D.A. και στην παρούσα φάση πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να βρουν υποστηρικτές στο εγχείρημά τους.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την ομάδα τους, μπορείς εδώ:

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι και εσύ να το επιχειρήσεις, ψάξε στο link και δες for yourself: http://www.theadventurists.com/mongol-rally/

Γιατί τελικά, όπως μου είπε και ο Γιώργος (από τους the Nomad Caravan ντε), και μάλλον έχει δίκιο: Μα τι ταξίδι θα πρέπει να κάνω μετά το Mongol Rally, που θα μπορεί να το ξεπεράσει;

Αρθρογράφος: Ειρήνη Ξενάκη (με -πολλή- βοήθεια από Γ. και Σ.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;